5 Σπιτικά Σνακ Για Την Επόμενη Πεζοπορία Σου

  • Πέμ 02 Μαΐ 2024
    • Tips ταξιδιού

Επιτέλους Μάιος! Οι μέρες μεγαλώνουν, ο ήλιος λάμπει και η γοητεία της υπαίθρου είναι πιο έντονη από ποτέ. Για εμάς τους λάτρεις της πεζοπορίας, ο Μάιος είναι η ιδανική εποχή για να ξεχυθούμε στα μονοπάτια και να επανασυνδεθούμε με τη φύση. Τι γίνεται όμως με το φαγητό; Μετά από μια μεγάλη πεζοπορία στον καθαρό ανοιξιάτικο αέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ! Γι’αυτό συγκεντρώσαμε 5 ιδέες για σπιτικά πεζοπορικά σνακ, που θα εκτιμήσεις ιδιαιτέρως.

  • Μπάρες βρώμης: Ετοίμασε μια παρτίδα μπάρες με βρώμη, μέλι, βούτυρο ξηρών καρπών και τα αγαπημένα σου αποξηραμένα φρούτα. Είναι νόστιμες, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και θα σε κρατήσουν ενέργεια για πολλή ώρα.
  • Wrap τορτίγιας: Τα wraps είναι μια ευέλικτη και εύκολη επιλογή! Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι σου αρέσει, όπως χούμους και λαχανικά, ομελέτα, τονοσαλάτα ή κοτοσαλάτα. Μπορούν να γίνουν και σε γλυκιά έκδοση, με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!
  • Κρύα ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων κι υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί για να δοκιμάσεις! Μια ωραία επιλογή είναι με πέστο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις άλλα συστατικά, όπως μαγειρεμένο κοτόπουλο, λουκάνικο ή λαχανικά.
  • Overnight oats: Ένα super πρωινό που ετοιμάζεις το προηγούμενο βράδυ και απολαμβάνεις όποτε θέλεις! Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να σε κρατήσει σε εγρήγορση. Απλά συνδυάζεις βρώμη, γάλα ή γιαούρτι, σπόρους chia και όποιο άλλο ξηρό καρπό ή φρούτο θέλεις, αφήνεις μερικές ώρες στο ψυγείο κι είναι έτοιμο.
  • Banana bread: Ναι, αν τελειοποίησες και εσύ τη συνταγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσεις. Πάρε μαζί σου μερικές φέτες banana bread για σένα και την παρέα σου, θα απολαύσετε τη γεύση αλλά και την πολλή ενέργεια που θα σας προσφέρει!

#OurTip: Φρόντισε τα σνακ και τα γεύματα που θα πάρεις μαζί σου να είναι ελαφριά (κανείς δεν θέλει να κουβαλά ένα βαρύ σακίδιο στην πεζοπορία του!), θρεπτικά γιατί χρειάζεσαι ενέργεια αλλά και εύκολα στη διαχείρισή τους, αποφεύγοντας άσκοπα μαγειρέματα μετά από μια κουραστική μέρα στο μονοπάτι. Φυσικά, στήριξε το #LeaveNoTrace και απόφυγε περιττές συσκευασίες μίας χρήσεως, φροντίζοντας να μαζέψεις όλα σου τα απορρίμματα αφού φας.

Ελπίζουμε αυτή η ανάρτηση να σε ενέπνευσε και με λίγο προγραμματισμό, να απολαύσεις τα πιο νόστιμα σνακ στις πεζοπορίες σου. Τα λέμε σε κάποιο μονοπάτι!

Ίσως σας ενδιαφέρουν

trekking icon

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Αγάλης, Κεντρική Εύβοια

4 ώρες

€25
trekking icon

Ημερήσια Ανάβαση στο Μύτικα

9 ώρες

€120
trekking icon

Πεζοπορία στην εξοχή ανάμεσα σε χωριά και βυζαντινές εκκλησίες

4,5 ώρες

€70

Newsletter Trekking Hellas - Γίνετε μέλος της πιο ζωντανής ταξιδιωτικής κοινότητας.

Κάνοντας εγγραφή αυτομάτως συναινώ με τους Όρους Χρήσης.