3ήμερο στην Αγία Άννα

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Από Σεπτέμβιο μέχρι και τον Μάϊο
Τιμή :

95€/άτομο

Διάρκεια :3 ημέρες
Minimum συμμετοχής :2 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Ψυχική και σωματική υγεία – Ηλικίες από 10 ετών και πάνω

Η Αγία Άννα είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά καταπράσινου λόφου στους πρόποδες του Ξηρού Όρους. Με μια γρήγορη ματιά εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα στενά δρομάκια, τα πολύχρωμα σπίτια και η πλακόστρωτη πλατεία στο κέντρο με την εκκλησία Γενέσιον της Θεοτόκου να δεσπόζει επιβλητικά. Σύμφωνα από διάφορα ευρήματα φαίνεται πως στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την παλαιολιθική περίοδο. Τα πρώτα σπίτια στο σημείο που βρίσκεται το χωριό χτίστηκαν τον 6ο μ.χ. αιώνα.
Η Αγία Άννα από την επιφάνεια της θάλασσας έχει υψόμετρο 300 μέτρα.

Trekking Hellas Εύβοιας

Νικολαΐδης Ηρακλής : 6972663082
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Club Agia Anna  
ΤΚ 34010 Αγία Άννα  
evia@trekking.gr

Ημέρα 1η: ( Παρασκευή)
Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχειο,
Ελεύθερος  χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: (Σάββατο)

 Πεζοπορία στην κορυφή του Ξηρού Όρους                                      

Το πρωί συνάντηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση πρός  το Ξηρό Όρος,σε περίπου 25 λεπτά βρισκόμαστε στον προορισμό μας. Το μονοπάτι του ξεκινά πάνω από τους καταρράκτες του Δρυμώνα. Έλατα, πεύκα, δρυς και ποικίλη πανίδα δημιουργούν ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που θα απολαύσετε με μια ανάβαση ως την κορυφή. Η κορυφή βρίσκεται σε υψόμετρο 1001 μέτρα και από εδώ έχουμε πανοραμική θέα του ανάγλυφου της Κεντρικής Ευβοίας καθώς και των νησιών Σκιάθος και Σκόπελος. Εάν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορούμε να δούμε μέχρι και το όρος Άθως (2033 μέτρα), σίγουρα απέναντι μας θα θαυμάσουμε τα βουνά Πυξαριας (1352 μέτρα), Δίρφυς (1743 μέτρα), Κανδήλι (1225 μέτρα)  και το Τελεθριο Όρος (990 μέτρα). Στο τέλος και αφού κατεβούμε θα επισκεφτούμε  τους καταρράκτες του Δρυμώνα για μια μικρή πεζοπορία δίπλα από τους καταρράκτες και τον ποταμό Σηπία . 

Ημέρα 3η: (Κυριακή)                                                                    

Πεζοπορία και Rappel στην Χερσόνησο του Αγίου Βασιλείου

Το πρωί συνάντηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τα πόδια προς την χερσόνησο, η διαδρομή μας θα είναι στην αρχή βραχώδης και στη συνέχεια μέσα απο ένα όμορφο δασικό μονοπάτι .

 Το μονοπάτι καταλήγει στην κορυφή της χερσονήσου που εκεί θα χρειαστεί να κάνουμε καταρριχηση (rappel)  για να φτάσουμε στην παραλία του Άγιου Βασίλειου. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην τοποθεσία σταυρός  που από εκεί έχουμε θέα το Αιγαίο, το χωριό  Αχλάδι , το Καντήλιο Όρος , την Αρχαία Κήρινθος και την παραλία της Αγίας Άννας.

•    Δύο διανυκτερεύσεις
•    Όλες τις αναγραφόμενες δραστηριότητες,
•    Επαγγελματίες συνοδούς,
•    Ελαφρύ σνακ,
•    Φ.Π.Α 24%.

 

•    Αθλητική ενδυμασία,
•    Αδιάβροχο μπουφάν,
•    Μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε,
•    Παγούρι ή μπουκάλι με νερό,
•    Καπέλο ή σκούφο,
•    Φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά).