3ήμερο στην Κύμη Ευβοίας

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Όλο το χρόνο κατόπιν συνεννόησης
Τιμή :

95€ / άτομο

Διάρκεια :3 ημέρες
Minimum συμμετοχής :2 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Ψυχική και σωματική υγεία – Ηλικίες από 8 ετών και πάνω

Η Κύμη βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Εύβοιας και  αποτέλεσε Μητρόπολη κατά τη διάρκεια των αποικισμών με πιο γνωστές την Κύμη της Καμπανίας στην Ιταλία (Cuma, η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση και μεταδότρια του ελληνικού αλφαβήτου) και την Κύμη της Αιολίας στην Τουρκία.  

Η Κύμη φημίζεται για την ομορφιά και την αρχοντικότητά της, κάτι που μπορεί να θαυμάσει κανείς στα σπίτια, στα σοκάκια, στην πλατεία καθώς και στα χωριά της. Η φύση γύρω της είναι μαγευτική και πολυποίκιλη καθώς περιλαμβάνει από πεύκα και αρμιρίκια δίπλα στη θάλασσα εως αλπικά έλατα, ήδη απο χαμηλό σχετικά υψόμετρο. 

 

Trekking Hellas Εύβοιας

Νικολαΐδης Ηρακλής : 6972663082
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Club Agia Anna  
ΤΚ 34010 Αγία Άννα  
evia@trekking.gr

 

Ημέρα 1η

 Άφιξη στο ξενοδοχείο Corali στην παραλία της Κύμης.

 

Ημέρα 2η

Πεζοπορία στην Βρωμονέρα

Το πρωί συνάντηση στο σαλόνι του ξενοδοχείου και αναχώρηση πρός τα Κοτύλαια Όρη και συγκεκριμένα προς  την Βρωμονέρα,μετά απο περίπου 25 λεπτά φτάνουμε στην αρχή του μονοπατιού μας.

Μια εξαιρετική διαδρομή,η οποία αρχίζει απο το ρέμα της Καρυάς,με τους περιπατητές να διασχίζουν δάση κεφαλληνιακής ελάτης,πανύψηλα πλατάνια,αργές (βελανιδιές) πουρνάρια και ίταμους.

Μετά από το μονοπάτι συναντάμε την Βρωμονέρα,ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 750μ. Στην καρδιά του ελατοδάσους οι απαραίτητες ανάσες στις πηγές της Βρωμονέρας είναι μία εμπειρία δροσιάς.

Από εκεί η πορεία μας συνεχίζει πρός Βαθειόλακα και Άγιο Κωνσταντίνο,σε αυτό το σημείο η διαδρομή κορυφώνεται στο ψηλότερο της σημείο,στα 900  περίπου μέτρα με θέα το Μαυροβούνι.Λίγο αργότερα κάνουν την εμφανισή τους το γαλάζιο του Αιγαίου και οι Σποράδες και αρχίζουμε σιγά σιγά να κατηφορίζουμε για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής .

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής γίνεται κάτω από την σκία των δέντρων.

Ημέρα 3η

Πεζοπορία στο Μύλο του Σαντά

Το πρωί συνάντηση στο σαλόνι του ξενοδοχείου και αναχώρηση πρός το Μύλο του Σαντά,μετά απο περίπου 25 λεπτά φτάνουμε στην αρχή του μονοπατιού μας.

Αν υπήρχαν ξωτικά στον κόσμο μας, σίγουρα θα τα συναντούσαμε εκεί.

Ο Μύλος χτίστηκε τον 18ο αιώνα και στην περιοχή υπάρχει δίκτυο μονοπατιών που ενώνει τα γειτονικά χωριά ενώ υπάρχουν επίσης δυο πανέμορφα τοξωτά γεφύρια χτισμένα απο Γιαννιώτες χτίστες. 

Μία πολύ έυκολη και σύντομη  διαδρομή που μας ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο,έναν κόσμο με ξωτικά,πέτρινα γεφύρια και μύλους .

 • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό,
 • Όλες τις αναγραφόμενες δραστηριότητες,
 • Επαγγελματίες συνοδούς,
 • Ελαφρύ σνακ,
 • Φ.Π.Α 24%.
 • Αθλητική ενδυμασία,
 • Αδιάβροχο μπουφάν,
 • Μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε,
 • Παγούρι ή μπουκάλι με νερό,
 • Καπέλο ή σκούφο,
 • Φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά).