Εκδρομή στα μέτρα σας στα σπήλαια του Παρνασσού

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Ιούνιο με Νοέμβριο
Τιμή :

Από 55€/ άτομο

Διάρκεια :2 μέρες (διάρκεια δραστηριότητας: 3-5 ώρες)
Minimum συμμετοχής :4 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Από 10 ετών και πάνω (απαραίτητη η συνοδεία γονέων), στοιχειώδης φυσική κατάσταση.

Ανανεωθείτε με μια δροσερή διήμερη εκδρομή στα μέτρα σας στα ομορφότερα μονοπάτια του Παρνασσού. Ελάτε να περπατήσουμε μαζί για να απολαύσουμε την φρεσκάδα του δάσους και να  επισκεφτούμε σπήλαια σπάνιας ομορφιάς. Επιλέξτε για την διαμονή σας ανάμεσα στο καταφύγιο Δέφνερ σε ένα ήσυχο αλπικό περιβάλλον στα 1825 μ. υψόμετρο ή σε ξενοδοχεία της Αράχωβας και των Δελφών επιλεγμένα από εμάς. 

Σπήλαια

Κωρύκειον Άντρον:  Το σπήλαιο κατοικία του θεού Πάνα και των Κωρύκειων νυμφών αποτελείται από 3 διαμερίσματα εκ των οποίων είναι επισκέψιμα τα 2. Η πρώτη αίθουσα έχει εντυπωσιακές διαστάσεις περίπου 60 μ μήκος, 26μ. πλάτος και 12μ. ύψος. Κατά την Τουρκοκρατία αποτελούσε καταφύγιο των αρματωλών και των κλεφτών, ενώ κατά την διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς, έδρα στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Με θέα τον ελαιώνα, τον Κορινθιακό κόλπο και στο βάθος τα βουνά της Πελοποννήσου η τοποθεσία του είναι μοναδική.

Επτάστομος: Στην βόλτα μας θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά 7 στόμια-βάραθρα της εισόδους του από τα οποία προέρχεται η ονομασία του σπήλαιου. Αποτελεί τον νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης λόγω του παγετώνα που υπάρχει στο εσωτερικό του και ο οποίος διατηρείται όλο τον χρόνο.

Δρακοκάρκαρος: Σύμφωνα με την παράδοση  μέσα στο σπήλαιο κατοικούσε δράκος. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα όμορφο πέτρινο ξωκκλήσι αφιερωμένο στα θύματα του Εμφυλίου πολέμου που είχαν ριχτεί εντός του βάραθρου. Λέγεται ότι ο Δρακοκάρκαρος υπήρξε ένα από τα λημέρια του αρχιληστή Νταβέλη.

Νεραϊδοσπηλιά: Η είσοδος του σπήλαιου βρίσκεται σε απόκρημνα βράχια μέτριου βαθμού δυσκολίας. Την άνοιξη  το σπήλαιο έχει  ακόμα αρκετό νερό, οι θαρραλέοι θα μπορέσουν να επισκεφτούν 2 αίθουσες και από τα μέσα του καλοκαιριού που κατεβαίνει η στάθμη του νερού 3 αίθουσες. Οι σταλαγμίτες, οι σταλακτίτες και οι φυσικές λεκάνες νερού συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό στο οποίο μπορεί εύκολα κανείς να οραματιστεί τις νεράιδες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. 

Trekking Hellas Παρνασσού

Κοροδήμος Γιώργος: 6981 114041
Τηλ. γρ: 22670 31901
Αράχωβα, 32004, Βοιωτία
parnassos@trekking.gr

Διαμονή:

 • Καταφύγιο Δέφνερ – Νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 1825 μ.: 15€/άτομο/διανυκτέρευση. Περιλαμβάνει πρωινό.
 • Ξενοδοχείο Ηνίοχος Δελφοί: Δίκλινο, 35€/διανυκτέρευση, Τρίκλινο 50€/διανυκτέρευση. Περιλαμβάνει πρωινό.
 • Ξενοδοχείο Παρνασσός Αράχωβα:  : Δίκλινο, 45€/διανυκτέρευση, Δίκλινο junior suite 55€/διανυκτέρευση, Τρίκλινο junior suite 65€, Τετράκλινο junior suite 75€. Περιλαμβάνει πρωινό.

Δραστηριότητες

 • 1η μέρα: Πεζοπορία στον Παρνασσό σε δασική περιοχή ιδιαίτερου κάλους. 20€/ συμμετοχή
 • 2η μέρα: Πεζοπορία με επίσκεψη σπηλαίου. Ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας και την διάρκεια πεζοπορίας που επιθυμούμε θα επιλέξουμε να επισκεφτούμε το Κωρύκειον Άντρον, τον Επτάστομο, το Δρακοκάρκαρο ή την Νεραϊδοσπηλιά. 20€/συμμετοχή.

Δεν ισχύει σε εορταστικές περιόδους και αργίες.

 • Αθλητικό ρουχισμό,
 • αδιάβροχο μπουφάν,
 • καπέλο ή σκούφο,
 • αντηλιακό,
 • παγούρι με 1lt. νερό,
 • μπατόν (προαιρετικά),
 • υπνόσακο για διαμονή στο καταφύγιο.