Κατασκηνωτικό Κέντρο Ευρυτανίας

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Α' 29.06 - 13.07 Β' 13.07 - 27.07 Γ΄27.07 - 10.08
Τιμή :

830€

Διάρκεια :2 εβδομάδες
Minimum συμμετοχής :30 παιδιά
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Ηλικίες άνω των 7 ετών.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο βρίσκεται στο βουνό Καλιακούδα, 10 χλμ από το Μεγάλο Χωριό και 20 χλμ από το Καρπενήσι (περίπου 40’). Λίγο πιο κάτω από την κορυφή του βουνού Καλιακούδα, στα όρια της Αλπικής ζώνης, βρίσκεται το παλαιότερο κατασκηνωτικό μας κέντρο σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, που προσδίδουν στην κατασκήνωση χαρακτήρα ορεινό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον άγνωστο φυσικό παράδεισο της χώρας μας.

Διαμονή

Η διαμονή των κατασκηνωτών γίνεται σε σκηνές τύπου igloo, 2 έως 3 παιδιών του ίδιου φύλου και κοινής ηλικιακής ομάδας, αδιάβροχες με διπλά καλύμματα και με ειδικό στρώμα για τον ύπνο.  Οι ομαδάρχες μένουν και εκείνοι σε σκηνές κοντά στα παιδιά για την ασφάλεια και την επίβλεψη τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Υποδομές

 • Αρχηγείο
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου
 • Κουζίνα - Τραπεζαρία
 • Πίστα αναρρίχησης
 • Καλλιτεχνικό εργαστήρι
 • 4 wc και 3 ντους για κορίτσια
 • Ιατρείο - Νοσηλευτήριο
 • 4 wc και 3 ντους για αγόρια
 • Γήπεδο volley
 • 2 τραπέζια πινγκ-πονγκ


Επικοινωνία - Επισκεπτήριο

Επικοινωνία με γονείς:

Ο υπεύθυνος  του προγράμματος, καθώς και το τμήμα κρατήσεων , είναι πάντα διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν και  να απαντήσουν οποιαδήποτε ερώτηση έχετε  σχετικά με το πρόγραμμα και την συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτό. Για την επικοινωνία όμως με  τα παιδιά σας  και  προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος και να επιτευχθεί ο στόχος του , έχουν οριστεί συγκεκριμένες ώρες τηλεφωνικής συνομιλίας. Αυτές είναι κάθε απόγευμα από τις 15:00-17:30 στα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Τηλέφωνα κατασκήνωσης:  6982 028004, 6982 028005, 6982 028006, 6982 027869, 6982 027870
 • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης : Σταλίκας Δημήτρης 6978 187863

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία :

 • Τηλέφωνο κρατήσεων :  Καλομάλου Ιωάννα 210 3310323
 • Δευτέρα με Παρασκευή  από τις 09:00  έως   τις 17:00

Η συχνή επικοινωνία με  τα  παιδιά σας  θα  δυσκολέψει την  ομαλή και  γρήγορη προσαρμογή τους. Τα παιδιά έχουν κάθε μέρα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Στην κατασκήνωση απαγορεύεται  ρητώς η κατοχή και η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους κατασκηνωτές. Εφόσον κάποιο παιδί έχει στην κατοχή του κινητό θα παραλαμβάνεται από τον ομαδάρχη του και θα επιστρέφεται κατά την αποχώρησή του από την κατασκήνωση. Τα παιδιά όταν βρεθούν εκτός κατασκήνωσης μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς τους (εφόσον αυτό είναι εφικτό) με τηλεκάρτα και ενημερώνονται για αυτό και από τους ομαδάρχες τους.

Επισκεπτήριο:

Το επισκεπτήριο γίνεται την ενδιάμεση Κυριακή της κατασκηνωτικής περιόδου. Να αναφέρουμε  ότι το επισκεπτήριο ξεκινάει στις 09:00 και η προσέλευση των γονέων είναι ελεύθερη έως και τις 20:00. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πάρετε το παιδί σας εκτός της κατασκήνωσης το προηγούμενο Σάββατο , θα   χρειαστεί  να   μας  επιδείξετε  ταυτότητά σας και εάν είστε  ο  κηδεμόνας, την  σχετική θεωρημένη εξουσιοδότηση. Το Σάββατο όμως δεν είναι επισκεπτήριο και η είσοδος στην κατασκήνωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκτός από τους κατασκηνωτές και τα στελέχη. Μπορείτε κατόπιν συνεννόησής με τον αρχηγό του κατασκηνωτικού κέντρου να παραλάβετε το παιδί σας από την κεντρική πύλη μετά τις 17:00. Οι κατασκηνωτές με την συνοδεία και την επίβλεψη των γονέων μπορούν να απομακρυνθούν από την κατασκήνωση και να επιστρέψουν την Κυριακή με τη λήξη του επισκεπτηρίου. Για τα παιδιά που δεν θα τα επισκεφθούν οι γονείς τους, υπάρχει πρόγραμμα απασχόλησής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 • Εάν επισκεφθείτε το παιδί σας  και θέλετε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή συμβουλευτείτε μας για δωμάτια σε παραδοσιακούς ξενώνες στη γύρω περιοχή.  

Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες:

Αναχώρηση παιδιών

Οι στάσεις ομαδικής αναχώρησης των λεωφορείων είναι:

 • Φιλελλήνων, στο ιδιωτικό parking απέναντι από τα γραφεία του ΕΤΑΑ, 06:30
 • Ψυχικό – έναντι του γηροκομείου, στην άνοδο της Κηφισίας στον Κωτσόβολο, 06:45
 • Κηφισιά, στον τροχονόμο, 07:00

Αν κάποιος χάσει την ομαδική αναχώρηση που προβλέπεται από το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να μεταβεί στο κατασκηνωτικό κέντρο με δικά του έξοδα και μέσο μεταφοράς.

Ενδεικτική ώρα άφιξης στην κατασκήνωση υπολογίζεται να είναι  μεταξύ 14:00 – 15:00 ,  εφόσον ενημερωθεί το τμήμα κρατήσεων από τον συνοδό του λεωφορείου  για την άφιξη των παιδιών ενημερώνονται άμεσα όλοι οι γονείς με email.

Επιστροφή παιδιών

Η προγραμματισμένη αναχώρηση των παιδιών από την κατασκήνωση  υπολογίζεται περίπου 13:00-13:30 το μεσημέρι και η άφιξη των παιδιών στην Αθήνα υπολογίζεται στις 19:00-19:30.

Οι στάσεις ομαδικής επιστροφής των λεωφορείων είναι:

 • Κηφισιά απέναντι από τον τροχονόμο, στο τέρμα του λεωφορείου 550
 • Ψυχικό στην κάθοδο της Κηφισίας στο γηροκομείο
 • Φιλελλήνων στο ιδιωτικό parking απέναντι από τα γραφεία του ΕΤΑΑ

Η μετακίνηση του παιδιού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει με ΚΤΕΛ ή τρένο με τη συνοδεία πάντα κάποιου συνοδού της εταιρείας μας. Η ενημέρωση γίνεται πάντα μία εβδομάδα νωρίτερα. Η επικοινωνία, την ημέρα την αναχώρησης / επιστροφής του παιδιού, γίνεται με την συνοδό του λεωφορείου για να γνωρίζετε την ακριβή ώρα προέλευσης των παιδιών στις στάσεις. Εάν αποφασίσετε να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε στάση παραλαβής του παιδιού η ενημέρωση γίνεται μόνο με το τμήμα κρατήσεων. Οι γονείς ενημερώνονται με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αναχώρηση / επιστροφή των παιδιών με email μία εβδομάδα πριν της έναρξης / λήξης της κατασκηνωτικού περιόδου από το τμήμα κρατήσεων.

Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθώς και τις επιθυμίες τους. Περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως  και είναι προσαρμοσμένο στις δραστηριότητες που ακολουθούν τα παιδιά, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός κατασκήνωσης.

Παρακάτω παραθέτουμε τα μεσημεριανά και βραδινά γεύματα ανά ημέρα:

 

Ημέρα

Μεσημεριανό

Βραδινό

Ημέρα 1η

Μακαρόνια με κιμά

Λουκάνικα και πατατοσαλάτα

Ημέρα 2η

Ψάρι με ρύζι

Σουβλάκια

Ημέρα 3η

Μπριζόλες με πατάτες

Φασολάκια

Ημέρα 4η

Παστίτσιο

Ψαρόσουπα

Ημέρα 5η

Κοτόπουλο με ρύζι

Γεμιστά

Ημέρα 6η

Κοτόσουπα

Σουβλάκια

Ημέρα 7η

Κρέας με πατάτες

Ψάρι με ρύζι

Ημέρα 8η

Φακές

Σουβλάκια

Ημέρα 9η

Μακαρόνια με κιμά

Λουκάνικα με χυλοπίτες

Ημέρα 10η

Μπριζόλες με πατάτες

Κοτόσουπα

Ημέρα 11η

Γιουβέτσι

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Ημέρα 12η

Κοτόπουλο με πατάτες

Ψάρι με ρύζι

Ημέρα 13η

Μπριάμ

Μπιφτέκια

Ημέρα 14η

Κρέας με πατάτες

Σουβλάκια

Ημέρα 15η

Καρμπονάρα

Λήξη προγράμματος

 • Πρωινό: Φρέσκο γάλα / Τσάι , Ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι, γάλα με δημητριακά - Σερβίρεται  μεταξύ 08:15 - 09:15
 • Δεκατιανό : Μπισκότα ή κρουασάν ή σοκολάτα - μοιράζεται στις 11:00
 • Μεσημεριανό: Σερβίρεται στις 13:30 - 14:30
 • Απογευματινό: Λουκουμάδες, τηγανίτες, ψωμί με μερέντα, ρυζόγαλο - Μοιράζεται στις 17:30
 • Βραδινό:  Σερβίρεται μεταξύ 20:30 - 21:30
 

 

 • Όλα τα γεύματα συνοδεύονται με σαλάτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής.
 • Όταν οι ομάδες βρίσκονται σε δραστηριότητες εκτός κατασκήνωσης  το μεσημεριανό αποτελείται από sandwich  με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και βούτυρο και συνοδεύεται με χυμό.

Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες ηλικιών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι μικρότερες ηλικίες κάνουν λιγότερες δραστηριότητες ή λιγότερο ενδιαφέρουσες. Η διαφορά βρίσκεται στον βαθμό δυσκολίας και στο είδος των δραστηριοτήτων.

Α/Α

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Εσωτερικές Δραστηριότητες

 

 

1

Τοξοβολία

Η τοξοβολία γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

2

Αναρρίχηση πίστας

Η αναρρίχηση γίνεται σε πίστα 10 μέτρων στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

3

Ποδηλασία

Η ποδηλασία για τα παιδιά μέχρι και 11 ετών γίνετε έξω και γύρω από την κατασκήνωση σε εύκολο χωματόδρομο. Η διάρκεια της μπορεί να είναι 2 ώρες με στάσεις ξεκούρασης.

Η ποδηλασία για τα παιδιά από 12 ετών και άνω, γίνεται στην Αετόβρυση ή στην Ανιάδα. Η διάρκεια της είναι 3-4 ώρες μαζί με στάσεις ξεκούρασης, σε χωματόδρομο. Καλύπτει ένα πρωινό και μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

4

Μικρό Flying Fox 70m

Γίνετε στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Καλύπτει ένα πρωινό ή ένα απόγευμα και μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

5

Προσανατολισμός

Γίνετε στον γύρω χώρο της κατασκήνωσης. Στα παιδιά γίνεται θεωρητικό μάθημα για χάρτη και πυξίδα. Στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες και θα πρέπει να βρουν τα σημεία που είναι πάνω στο χάρτη καθώς επίσης και να λύσουν τους γρίφους που υπάρχουν σε αυτά. Καλύπτει ένα πρωινό ή ένα απόγευμα και μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο.

Από 12 ετών και άνω

6

Περιβαλλοντική Ξενάγηση

Γίνεται στο χώρο γύρω από την κατασκήνωση και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

7

Ζωγραφική & Χειροτεχνία

Γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Μέχρι 11 ετών

8

Ομαδικά Παιχνίδια

Γίνονται λίγο έξω από την κατασκήνωση. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συναγωνίζονται σε μια σειρά παιχνιδιών, όπου η συνεργασία, η ομαδικότητα, η στρατηγική και η γρηγοράδα είναι αυτά που θα βγάλουν τον νικητή. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 ή 2 φορές μέσα στην περίοδο.

Όλες οι ηλικίες

9

Πεζοπορία στα Πινακάκια

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την απέναντι κορυφή. Φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Η επιστροφή είναι 1 ώρα. Γίνετε την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.

Όλες οι ηλικίες

10

Πεζοπορία στην Αετόβρυση

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την απέναντι Αετόβρυση. Φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Η επιστροφή είναι 1 ώρα. Γίνετε την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.

Όλες οι ηλικίες

11

Αναρρίχηση σε βράχια

Φεύγουμε από την κατασκήνωση και πεζοπορούμε για μισή ώρα μέχρι τα βράχια. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 ή 2 φορές μέσα στην περίοδο.

Όλες οι ηλικίες

 

Εξωτερικές Μονοήμερες Δραστηριότητες

 

 

1

Ιππασία & Πισίνα

Το πρωί αναχωρούμε με το λεωφορείο για το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας SALOON. Εκεί γίνετε η ιππασία διάρκειας 10 λεπτών και με συνοδεία εκπαιδευτή. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο τραινάκι, κάτω από τα πλατάνια. Μετά μετακομίζουμε δίπλα στην πισίνα του KASMIR για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορείο. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο.

Μέχρι 11 ετών

2

Κεφαλόβρυσο & Πισίνα

Το πρωί αναχωρούμε με το λεωφορείο για το χωριό Κλαυσί. Από εκεί ξεκινάμε πεζοπορία 1 ώρας μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Εκεί βλέπουμε το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη και το πεστροφείο. Μετά συνεχίζουμε 30 λεπτά πεζοπορία την πισίνα του KASMIR για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορείο. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο

Μέχρι 11 ετών

3

Μονοήμερη Μαύρη Σπηλιά & Rappel στα Διπόταμα

Φεύγουμε το πρωί με το λεωφορείο για το χωριό Προυσός, στο οποίο φτάνουμε μετά από 1 ώρα. Πεζοπορούμε για την Μαύρη Σπηλιά. Διάρκεια πεζοπορίας 1 ώρα. Γυρίζουμε με το λεωφορείο στη θέση Διπόταμα, όπου κάνουμε και Rappel(καταρρίχηση) 15 μέτρων. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Χωριό

 

Μέχρι 11 ετών

4

Βραδινή Πεζοπορία Ανιάδα

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια στις 6 το απόγευμα.

Μετά από 1,30 ώρα φτάνουμε στο χωριό Ανιάδα. Από εκεί φεύγουμε για την κατασκήνωση στις 21.30 το βράδυ και φτάνουμε στην κατασκήνωση στις 11.30.

Όλες οι ηλικίες

5

Rafting Tαυρωπό ή Τρικεριώτη

Φεύγουμε το πρωί με λεωφορείο από την κατασκήνωση, για το ποτάμι στο οποίο φτάνουμε μετά από 1 ώρα περίπου. Η κατάβαση στο ποτάμι διαρκεί 1,30 ώρα περίπου. Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγάλο Χωριό. Γίνετε 1 φορά μέσα στην περίοδο. Τα παιδιά έως και 11 ετών κάνουν μικρή διαδρομή 45 λεπτά περίπου.

Όλες οι ηλικίες. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το rafting θα γίνετε εφόσον τα ποτάμια έχουν την κατάλληλα στάθμη νερού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό να μην γίνετε.

 

6

Ανάβαση κορυφή Βελούχι

Φεύγουμε το πρωί με λεωφορείο για το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο οποίο φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Ανάβαση στην κορυφή Βελούχι 2315μ. την υψηλότερη της Ευρυτανίας. Η διάρκεια της ανάβασης και κατάβασης είναι 2,30 ώρες.  Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγάλο Χωριό. Γίνετε 1 φορά μέσα στην περίοδο.

 

 

 

 

 

 

 

Από 12 ετών και άνω

 

Εξωτερικές Δραστηριότητες με Διανυκτέρευση

 

 

1

Διήμερο στον Τόρνο (για παιδιά έως και 11 ετών)

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα και μετά από 1,5 ώρα φτάνουμε στο χωριό Τόρνος. Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί κάνουμε πεζοπορία στο Μικρό Πάντα Βρέχει διάρκειας 2 ωρών. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση με το λεωφορείο, το μεσημέρι, με ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Χωριό.

Μέχρι 11 ετών

2

Διήμερο στα Διπόταμα

Φεύγουμε με το λεωφορείο, το μεσημέρι από την κατασκήνωση, για τα Διπόταμα στα οποία φτάνουμε μετά από 1 ώρα. Εκεί κάνουμε Μεγάλο Flying Fox και Rappel από 25μ. ύψος. Διανυκτέρευση έξω στη βάση μας με υπνόσακος και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες. Το άλλο πρωί πάμε με το λεωφορείο στην Μαύρη Σπηλιά και κάνουμε την Via Ferrata. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα.

Από 12 ετών και άνω

3

Διήμερο στον Τόρνο (για παιδιά από 12 ετών και άνω)

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα και μετά από 1,30 ώρα φτάνουμε στο χωριό Τόρνος. Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί πάμε με το λεωφορείο στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιά και κάνουμε Canyoning, 2 καταρράκτες 8 μέτρων και έναν καταρράκτη 20 μέτρων, διάρκειας 3 ωρών. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση με το λεωφορείο, το μεσημέρι.

Από 12 ετών και άνω

4

Διήμερο στο Πάντα Βρέχει

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια για το χωριό Δολιανά, στο οποίο φτάνουμε μετά από 3 ώρες. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες.

Το άλλο πρωί πεζοπορούμε 1 ώρα για να φτάσουμε στο Πάντα Βρέχει. Από εκεί φεύγουμε το μεσημέρι με το λεωφορείο.

Από 12 ετών και άνω

 

Extra Δραστηριότητες

 

 

1

Ανάβαση Καλιακούδα

Γίνετε μόνο από όσους επιθυμούν, να ανέβουν στην κορυφή της Καλιακούδας.

Από 12 ετών και άνω

2

Canyoning στο Βόθωνα

Canyoning στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βόθωνα. Γίνετε ΜΟΝΟ από παλιούς κατασκηνωτές (3 χρόνια τουλάχιστον στην κατασκήνωση) και να είναι 14 ετών και άνω. Επίσης είναι στην κρίση του αρχηγού της κατασκήνωσης να επιλέξει εάν κάποιος έχει και τις ικανότητες να το κάνει

Από 14 ετών και άνω και να είναι παλιοί κατασκηνωτές (3 έτη στην κατασκήνωση)

 

Καθημερινές Δραστηριότητες

 

 

 

Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, ΠινκΠονκ, Ρακέτες, Σκάκι

 

Όλες οι ηλικίες

 

Για μεταφορά:

 • Μεγάλο σακίδιο ή sac de voyage (όχι σε βαλίτσα, για την καλύτερη αποθήκευσή τους)
 • Μικρό σακίδιο πλάτης 20-35 lt για τις καθημερινές εξορμήσεις

Για τον ύπνο:

 • Υπνόσακο
 • Φακό με εφεδρική μπαταρία
 • 2 σεντόνια μονά
 • Αντί για μαξιλάρι συνιστούμε μια μαξιλαροθήκη, την οποία την γεμίζουν τα παιδιά με ρούχα.

Ρουχισμός:

 • Αθλητικά παπούτσια (2 ζευγάρια και αθλητικά μποτάκια για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις πεζοπορίες)
 • Πέδιλα για το ποτάμι (ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα crocks)
 • Αθλητικά ρούχα (κοντομάνικα, σορτσάκια)
 • Αθλητική φόρμα / Μακρύ παντελόνι
 • Φούτερ
 • Μπουφάν
 • Εσώρουχα,  κάλτσες βαμβακερές,  πιτζάμες
 • Fleece ή κάτι ζεστό (πουλόβερ)
 • Αδιάβροχο

Εξορμήσεις:

 • Καπέλο (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)
 • Παγούρι
 • Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (προσώπου, σώματος, χειλιών) (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)
 • Μαγιό

Άλλα:

 • Είδη ατομικής υγιεινής (πετσέτα (Χ 2), οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα,  κτένα)
 • Σάκο για τα άπλυτα
 • Φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά)
 • Μουσικά όργανα (προαιρετικά)
 • Τηλεκάρτα

Απαγορεύεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους :

 • Αντικείμενα μεγάλης αξίας
 • Κινητό τηλέφωνο
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
 • Αιχμηρά κι επικίνδυνα αντικείμενα (π.χ. μαχαίρια, σουγιάδες)
 • Μεγάλα χρηματικά ποσά
 • Γλυκά και  τρόφιμα που  μπορεί να  αλλοιωθούν και  να  γίνουν επικίνδυνα για την υγεία τους

Αρχηγός κατασκήνωσης: Σταλίκας Δημήτρης, υπεύθυνος της Trekking Hellas Ευρυτανίας.

Με δυναμική ενασχόληση στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων (κατάβαση rafting, αναρρίχηση, πεζοπορίες, Canyoning, σκι), μέλος της ομάδας διάσωσης Καρπενησίου και  γνώση των  πρώτων βοηθειών. Έχει πολυετή πείρα στον χώρο των κατασκηνώσεων, με σημαντικές γνώσεις για το περιβάλλον και όρεξη να μεταδώσει στα παιδιά το σεβασμό στη φύση.  Είναι υπεύθυνος για το  πρόγραμμα της κατασκήνωσης και  έχει τη συνολική ευθύνη για  την  ομαλή διεξαγωγή του.

Ομαδάρχης: Κατευθύνει την  ομάδα του,  καθοδηγεί, βοηθάει, εμπνέει, προστατεύει. Ξέρει τόσο  τις ιδιαιτερότητες και το χαρακτήρα των παιδιών, όσο και  τις προτιμήσεις τους στο φαγητό, τη μουσική και τις δραστηριότητες τους. Οι  ομαδάρχες έχουν  παρακολουθήσει  έναν  υποχρεωτικό κύκλο σεμιναρίων που περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές γνώσεις, όσο και εκπαίδευση σε παιχνίδια και δραστηριότητες του προγράμματος καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Βοηθοί ομαδαρχών: Είναι ανήλικοι κατασκηνωτές που έρχονται χρόνια στο κατασκηνωτικό μας κέντρο και γνωρίζουν πλήρως  τη φιλοσοφία της κατασκήνωσης. Γνωρίζουν τις δραστηριότητες και είναι οι μελλοντικοί ομαδάρχες. Πάντοτε με την επίβλεψη του υπεύθυνου της κατασκήνωσης και του ομαδάρχη δίνουν το στίγμα και τον ρυθμό της ομάδας.

Συνοδοί δραστηριοτήτων: Οι συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι ειδικά καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους, σχεδιάζουν και συντονίζουν τις αντίστοιχες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των παιδιών.  

Ιατρός : Φροντίζει για την υγεία και υγιεινή των κατασκηνωτών και μεταφέρει τις γνώσεις του σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Βρίσκεται ανελλιπώς στην κατασκήνωση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας έως και την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Ο γιατρός της κατασκήνωσης έχει την αποκλειστική ευθύνη για την συμμετοχή ή όχι των κατασκηνωτών για ιατρικούς λόγους. Σε απόσταση 35’ από το κατασκηνωτικό κέντρο βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο του Καρπενησίου.

Σχετικά αρχεία