Κατασκηνωτικό Κέντρο Ευρυτανίας

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Α' 26.06 - 10.07 ή 18.07 Β' 10.07 - 24.07
Τιμή :

830€ (2 εβδομάδες)  - 1050€(3 εβδομάδες)

Διάρκεια :2 ή 3 εβδομάδες
Minimum συμμετοχής :30 παιδιά
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Ηλικίες άνω των 7 ετών.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο βρίσκεται στο βουνό Καλιακούδα, 10 χλμ από το Μεγάλο Χωριό και 20 χλμ από το Καρπενήσι (περίπου 40’). Λίγο πιο κάτω από την κορυφή του βουνού Καλιακούδα, στα όρια της Αλπικής ζώνης, βρίσκεται το παλαιότερο κατασκηνωτικό μας κέντρο σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, που προσδίδουν στην κατασκήνωση χαρακτήρα ορεινό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον άγνωστο φυσικό παράδεισο της χώρας μας.

Διαμονή

Η διαμονή των κατασκηνωτών γίνεται σε σκηνές τύπου igloo, 2 έως 3 ατόμων, αδιάβροχες με διπλά καλύμματα και με ειδικό στρώμα για τον ύπνο.  Οι ομαδάρχες μένουν κι εκείνοι σε σκηνές κοντά στα παιδιά για την ασφάλεια και την επίβλεψη τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24- ώρου.

Υποδομές

 • Αρχηγείο
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου
 • Κουζίνα - Τραπεζαρία
 • Πίστα αναρρίχησης
 • Καλλιτεχνικό εργαστήρι
 • 4 wc και 3 ντους για κορίτσια
 • Ιατρείο - Νοσηλευτήριο
 • 4 wc και 3 ντους για αγόρια
 • Γήπεδο volley
 • 2 τραπέζια πινγκ-πονγκ


Επικοινωνία - Επισκεπτήριο

Επικοινωνία με γονείς:

Στις κατασκηνώσεις μας απαγορεύεται η κατοχή και η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους κατασκηνωτές. Η επικοινωνία των παιδιών γίνεται μόνο κάθε απόγευμα από τις 16.00 -17:30 , από τους γονείς στα τηλέφωνα της κατασκήνωσης. Τα παιδιά όταν βρεθούν εκτός κατασκήνωσης μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς τους (εφόσον αυτό είναι εφικτό) με τηλεκάρτα και προτρέπονται να κάνουν κάτι τέτοιο από τους ομαδάρχες τους.

 • Τα τηλέφωνα της κατασκήνωσης είναι:  6988 009546, 6984 128246, 6970 516465, 6970 516801, 6970 516477
 • Σταλίκας Δημήτρης 6978 187863

Επισκεπτήριο: Το επισκεπτήριο γίνεται την ενδιάμεση Κυριακή της κατασκηνωτικής περιόδου. Για τα παιδιά που δεν θα τα επισκεφθούν οι γονείς τους, υπάρχει πρόγραμμα απασχόλησής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε την κατασκήνωση από το Σάββατο. Οι κατασκηνωτές με την συνοδεία και την επίβλεψη των γονέων μπορούν να απομακρυνθούν από την κατασκήνωση και να επιστρέψουν την Κυριακή με τη λήξη του επισκεπτηρίου.

 • Το Σάββατο δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο χώρο της κατασκήνωσης. Μπορείτε κατόπιν συνεννόησής με τον αρχηγό του κατασκηνωτικού κέντρου να παραλάβετε τα παιδιά σας από την κεντρική πύλη στις 18:00
 • Εάν επισκεφθείτε το παιδί σας  και θέλετε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή συμβουλευτείτε μας για δωμάτια σε παραδοσιακούς ξενώνες στη γύρω περιοχή.  

Χρήσιμες συμβουλές:

 • Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του κατασκηνωτή θα πρέπει να βρίσκονται σε sac de voyage και όχι σε βαλίτσα, για καλύτερη αποθήκευσή τους.
 • Να μην έχουν οι κατασκηνωτές στην κατοχή τους αντικείμενα μεγάλης αξίας.
 • Ενημερώστε τους υπεύθυνους κρατήσεων για οποιαδήποτε πιθανή φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ακολουθεί κάποιος κατασκηνωτής.
 • Σε περίπτωση χορήγησης κάποιου φαρμάκου, θα πρέπει να το συσκευάσετε ξεχωριστά, να επισυνάψετε οδηγίες χρήσης και να το παραδώσετε στον υπεύθυνο συνοδό του πούλμαν.

 

Μεσημεριανό
Βραδινό

Δευτέρα

Μακαρόνια με κιμά

Λουκάνικα, πατατοσαλάτα.

Τρίτη

Ψάρι με ρύζι

Σουβλάκια

Τετάρτη

Μπριζόλες με πατάτες

Φασολάκια

Πέμπτη

Παστίτσιο

Ψαρόσουπα

Παρασκευή

Κοτόπουλο με ρύζι

Γεμιστά

Σάββατο

Κοτόσουπα

Σουβλάκια

Κυριακή

Κρέας με πατάτες

Ψάρι με ρύζι

Δευτέρα

Φακές

Σουβλάκια

Τρίτη

Μακαρόνια με κιμά

Λουκάνικα με χυλοπίτες

Τετάρτη

Μπριζόλες με πατάτες

Κοτόσουπα

Πέμπτη

Γιουβέτσι

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Παρασκευή

Κοτόπουλο με πατάτες

Ψάρι με ρύζι

Σάββατο

Μπριάμ

Μπιφτέκια

Κυριακή

Κρέας με πατάτες

Σουβλάκια

Δευτέρα

Καρμπονάρα

-

Συνοδευτικά: Σαλάτα ντομάτα, τυρί φέτα, ψωμί, φρούτο

Πρωινό: ΓΑΛΑ-ΤΣΑΪ-ΒΟΥΤΥΡΟ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ-ΜΕΛΙ-ΨΩΜΙ- CORN FLAKES -ΚΕΙΚ(όχι κάθε μέρα)

Δεκατιανό : ΜΠΙΣΚΟΤΑ ή ΚΡΟΥΑΣΑΝ ή ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Απογευματινό : ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ή ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ή ΡΥΖΟΓΑΛΟ ή ΜΕΡΕΝΤΑ ή ΚΡΕΠΕΣ 

Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες ηλικιών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι μικρότερες ηλικίες κάνουν λιγότερες δραστηριότητες ή λιγότερο ενδιαφέρουσες. Η διαφορά βρίσκεται στον βαθμό δυσκολίας και στο είδος των δραστηριοτήτων.

Α/Α

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ποιες ηλικίες κάνουν τί

 

Εσωτερικές Δραστηριότητες

 

 

1

Τοξοβολία

Η τοξοβολία γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

2

Αναρρίχηση πίστας

Η αναρρίχηση γίνεται σε πίστα 10 μέτρων στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

3

Ποδηλασία

Η ποδηλασία για τα παιδιά μέχρι και 11 ετών γίνετε έξω και γύρω από την κατασκήνωση σε εύκολο χωματόδρομο. Η διάρκεια της μπορεί να είναι 2 ώρες με στάσεις ξεκούρασης.

Η ποδηλασία για τα παιδιά από 12 ετών και άνω, γίνεται στην Αετόβρυση ή στην Ανιάδα. Η διάρκεια της είναι 3-4 ώρες μαζί με στάσεις ξεκούρασης, σε χωματόδρομο. Καλύπτει ένα πρωινό και μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

4

Μικρό Flying Fox 70m

Γίνετε στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Καλύπτει ένα πρωινό ή ένα απόγευμα και μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

5

Προσανατολισμός

Γίνετε στον γύρω χώρο της κατασκήνωσης. Στα παιδιά γίνεται θεωρητικό μάθημα για χάρτη και πυξίδα. Στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες και θα πρέπει να βρουν τα σημεία που είναι πάνω στο χάρτη καθώς επίσης και να λύσουν τους γρίφους που υπάρχουν σε αυτά. Καλύπτει ένα πρωινό ή ένα απόγευμα και μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο.

Από 12 ετών και άνω

6

Περιβαλλοντική Ξενάγηση

Γίνεται στο χώρο γύρω από την κατασκήνωση και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο

Όλες οι ηλικίες

7

Ζωγραφική & Χειροτεχνία

Γίνεται στο χώρο της κατασκήνωσης και καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 2 φορές μέσα στην περίοδο

Μέχρι 11 ετών

8

Ομαδικά Παιχνίδια

Γίνονται λίγο έξω από την κατασκήνωση. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συναγωνίζονται σε μια σειρά παιχνιδιών, όπου η συνεργασία, η ομαδικότητα, η στρατηγική και η γρηγοράδα είναι αυτά που θα βγάλουν τον νικητή. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 ή 2 φορές μέσα στην περίοδο.

Όλες οι ηλικίες

9

Πεζοπορία στα Πινακάκια

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την απέναντι κορυφή. Φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Η επιστροφή είναι 1 ώρα. Γίνετε την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.

Όλες οι ηλικίες

10

Πεζοπορία στην Αετόβρυση

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια, με στόχο την απέναντι Αετόβρυση. Φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Η επιστροφή είναι 1 ώρα. Γίνετε την 2η ημέρα της κατασκήνωσης.

Όλες οι ηλικίες

11

Αναρρίχηση σε βράχια

Φεύγουμε από την κατασκήνωση και πεζοπορούμε για μισή ώρα μέχρι τα βράχια. Καλύπτει ένα πρωί ή ένα απόγευμα. Μπορεί να γίνει 1 ή 2 φορές μέσα στην περίοδο.

Όλες οι ηλικίες

 

Εξωτερικές Μονοήμερες Δραστηριότητες

 

 

1

Ιππασία & Πισίνα

Το πρωί αναχωρούμε με το λεωφορειάκι για το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας SALOON. Εκεί γίνετε η ιππασία διάρκειας 10 λεπτών και με συνοδεία εκπαιδευτή. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο τραινάκι, κάτω από τα πλατάνια. Μετά μετακομίζουμε δίπλα στην πισίνα του KASMIR για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορειάκι. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο.

Μέχρι 11 ετών

2

Κεφαλόβρυσο & Πισίνα

Το πρωί αναχωρούμε με το λεωφορειάκι για το χωριό Κλαυσί. Από εκεί ξεκινάμε πεζοπορία 1 ώρας μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Εκεί βλέπουμε το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη και το πεστροφείο. Μετά συνεχίζουμε 30 λεπτά πεζοπορία την πισίνα του KASMIR για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με το λεωφορειάκι. Μπορεί να γίνει 1 φορά μέσα στην περίοδο

Μέχρι 11 ετών

3

Μονοήμερη Μαύρη Σπηλιά, Flying Fox & Rapel στα Διπόταμα

Φεύγουμε το πρωί με το λεωφορείο για το χωριό Προυσός, στο οποίο φτάνουμε μετά από 1 ώρα. Πεζοπορούμε για την Μαύρη Σπηλιά. Διάρκεια πεζοπορίας 1 ώρα. Γυρίζουμε με το λεωφορείο στη θέση Διπόταμα, όπου κάνουμε το μεγάλο flying fox (250m) και rapel 15 μέτρων. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Μεγ. Χωριό

 

Μέχρι 11 ετών

4

Βραδινή Πεζοπορία Ανιάδα

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια στις 6 το απόγευμα.

 Μετά από 1,30 ώρα φτάνουμε στο χωριό Ανιάδα. Από εκεί φεύγουμε για την επιστροφή στην κατασκήνωση στις 9,30 το βράδυ και φτάνουμε στις 11,30

Όλες οι ηλικίες

5

Rafting Tαυρωπό ή Τρικεριώτη

Φεύγουμε το πρωί με λεωφορειάκι από την κατασκήνωση, για το ποτάμι στο οποίο φτάνουμε μετά από 1 ώρα περίπου. Η κατάβαση στο ποτάμι διαρκεί 1,30 ώρα περίπου. Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορειάκι το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγ. Χωριό. Γίνετε 1 φορά μέσα στην περίοδο. Τα παιδιά έως και 11 ετών κάνουν μικρή διαδρομή 45 λεπτά περίπου.

Όλες οι ηλικίες. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το rafting θα γίνετε εφόσον τα ποτάμια έχουν την κατάλληλα στάθμη νερού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό να μην γίνετε.

 

6

Ανάβαση κορυφή Βελούχι

Φεύγουμε το πρωί με λεωφορείο για το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο οποίο φτάνουμε μετά από 1,30 ώρα. Ανάβαση στην κορυφή Βελούχι 2315μ. την υψηλότερη της Ευρυτανίας. Η διάρκεια της ανάβασης και κατάβασης είναι 2,30 ώρες.  Επιστροφή στην κατασκήνωση με το λεωφορειάκι το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση στο Καρπενήσι ή στο Μεγ. Χωριό. Γίνετε 1 φορά μέσα στην περίοδο.

 

 

 

 

 

 

 

Από 12 ετών και άνω

 

Εξωτερικές Δραστηριότητες με Διανυκτέρευση

 

 

1

Διήμερο στον Τόρνο (για παιδιά έως και 11 ετών)

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα και μετά από 1,5 ώρα φτάνουμε στο χωριό Τόρνος. Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί κάνουμε πεζοπορία στο Μικρό Πάντα Βρέχει διάρκειας 2 ωρών. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση με το λεωφορείο, το μεσημέρι, με ενδιάμεση στάση στο Μεγ. Χωριό.

Μέχρι 11 ετών

2

Διήμερο στα Διπόταμα

Φεύγουμε με το λεωφορείο, το μεσημέρι από την κατασκήνωση, για τα Διπόταμα στα οποία φτάνουμε μετά από 1 ώρα. Εκεί κάνουμε Μεγάλο Flying Fox και Rapel από 25μ. ύψος. Διανυκτέρευση έξω στη βάση μας με υπνόσακος και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες. Το άλλο πρωί πάμε με το λεωφορείο στην Μαύρη Σπηλιά και κάνουμε την Via Ferrata. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση το απόγευμα.

Από 12 ετών και άνω

3

Διήμερο στον Τόρνο (για παιδιά από 12 ετών και άνω)

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με το λεωφορείο το απόγευμα και μετά από 1,30 ώρα φτάνουμε στο χωριό Τόρνος. Το απόγευμα κάνουμε μικρή πεζοπορία 1 ώρας γύρω από το χωριό. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες και μαγαζάκι. Την άλλη μέρα το πρωί πάμε με το λεωφορείο στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιά και κάνουμε Canyoning, 2 καταρράκτες 8 μέτρων και έναν καταρράκτη 20 μέτρων, διάρκειας 3 ωρών. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση με το λεωφορείο, το μεσημέρι.

Από 12 ετών και άνω

4

Διήμερο στο Πάντα Βρέχει

Φεύγουμε από την κατασκήνωση με τα πόδια για το χωριό Δολιανά, στο οποίο φτάνουμε μετά από 3 ώρες. Διανυκτερεύουμε έξω στην πλατεία του χωριού, με υπνόσακους και υποστρώματα. Υπάρχουν τουαλέτες.

Το άλλο πρωί πεζοπορούμε 1 ώρα για να φτάσουμε στο Πάντα Βρέχει. Από εκεί φεύγουμε το μεσημέρι με το λεωφορείο.

Από 12 ετών και άνω

 

Extra Δραστηριότητες

 

 

1

Ανάβαση Καλιακούδα

Γίνετε μόνο από όσους επιθυμούν, να ανέβουν στην κορυφή της Καλιακούδας.

Από 12 ετών και άνω

2

Canyoning στο Βόθωνα

Canyoning στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βόθωνα. Γίνετε ΜΟΝΟ από παλιούς κατασκηνωτές (3 χρόνια τουλάχιστον στην κατασκήνωση) και να είναι 14 ετών και άνω. Επίσης είναι στην κρίση του αρχηγού της κατασκήνωσης να επιλέξει εάν κάποιος έχει και τις ικανότητες να το κάνει

Από 14 ετών και άνω και να είναι παλιοί κατασκηνωτές (3 έτη στην κατασκήνωση)

 

Καθημερινές Δραστηριότητες

 

 

 

Ποδόσφαιρο, Βόλευ, Πινκ-Πονκ, Ρακέτες, Σκάκι

 

Όλες οι ηλικίες

 

Για μεταφορά:

 • Μεγάλο σακίδιο ή sac de voyage
 • Μικρό σακίδιο πλάτης 20-35 lt για τις καθημερινές εξορμήσεις

Για τον ύπνο:

 • Υπνόσακο
 • Φακό με εφεδρική μπαταρία
 • 2 σεντόνια μονά
 • Αντί για μαξιλάρι συνιστούμε μια μαξιλαροθήκη, την οποία την γεμίζουν τα παιδιά με ρούχα.

Ρουχισμός:

 • Παπούτσια αθλητικά ή πεζοπορίας (2 ζευγάρια)
 • Πέδιλα για το ποτάμι (ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα crocks)
 • Κάλτσες βαμβακερές
 • Κοντό και μακρύ παντελόνι
 • Αθλητική φόρμα
 • Φούτερ
 • Μπουφάν
 • Εσώρουχα
 • Μπλουζάκια μακό
 • Fleece ή κάτι ζεστό (πουλόβερ)
 • Αδιάβροχο

Εξορμήσεις:

 • Καπέλο
 • Παγούρι
 • Αντηλιακό (προσώπου, σώματος, χειλιών)
 • Μαγιό

Άλλα:

 • Είδη ατομικής υγιεινής (πετσέτα, οδοντόβουρτσα κλπ)
 • Σακούλες σκουπιδιών για τα άπλυτα
 • Φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά)
 • Μουσικά όργανα (προαιρετικά)
 • Τηλεκάρτα

Αρχηγός κατασκήνωσης: Σταλίκας Δημήτρης

Υπεύθυνος της Trekking Hellas Ευρυτανίας. Με δυναμική ενασχόληση στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων (κατάβαση βαρκών rafting, αναρρίχηση, πεζοπορίες, canyoning, σκι). Μέλος της ομάδας διάσωσης Καρπενησίου και γνώστης πρώτων βοηθειών. Έχει πολυετή πείρα στον χώρο των κατασκηνώσεων, με σημαντικές γνώσεις για το περιβάλλον και όρεξη να μεταδώσει στα παιδιά το σεβασμό στη φύση.

Στελέχη: Τα άτομα που απαρτίζουν την  ραχοκοκαλιά της κατασκήνωσης είναι κυρίως απόφοιτοι παιδαγωγικών ιδρυμάτων με πιστοποίηση στις υπαίθριες δραστηριότητες και με γνώμονα την αφοσίωση και τη φροντίδα των κατασκηνωτών. Γνωρίζουν την παροχή πρώτων βοηθειών και είναι οικεία και αγαπητά πρόσωπα.
Ιατρός: Φροντίζει για την υγεία και υγιεινή των κατασκηνωτών και μεταφέρει τις γνώσεις του σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Βρίσκεται ανελλιπώς στην κατασκήνωση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας έως και την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου.

Ιατρός : Φροντίζει για την υγεία και υγιεινή των κατασκηνωτών και μεταφέρει τις γνώσεις του σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Βρίσκεται ανελλιπώς στην κατασκήνωση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας έως και την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Σε απόσταση 35’ από το κατασκηνωτικό κέντρο βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο του Καρπενησίου.

Σχετικά αρχεία