" Ίχνη του δάσους στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο "

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :16/12/2017
Τιμή :30€ / παιδί
Διάρκεια :3 ώρες
Minimum συμμετοχής :12 παιδιά και 12 ενήλικες (ένας ενήλικας για κάθε παιδί)
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Ηλικίες από 3 - 5 ετών, απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα, συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής

Η Trekking Hellas προσκαλεί παιδιά ηλικίας από  3 – 5 ετών να ζήσουν μία μοναδική περιπέτεια, μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά, στην  καρδιά του δάσους στην Πάρνηθα!
Ελάτε να χαρίσουμε στα παιδιά μία ημέρα που θα τους δώσει αξέχαστες εμπειρίες και την γνωριμία με ένα καινούριο πρόγραμμα βασισμένο στη βιωματική εκπαίδευση στη φύση (outdoor education).
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 16/12 και ώρα 10:00 στο parking στο καταφύγιο Μπάφι!

Trekking Hellas Αθηνών

Τηλ: 210 3310323
Fax: 2103234548
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 96, 
ΤΚ 15125 Μαρούσι
info@trekking.gr

 

Σάββατο 16/12

10:00 Συνάντηση στο parking του καταφυγίου Μπάφι
10:00 - 10:30 Γνωριμία - Σκοπός του προγράμματος
10:30 – 11:30 Πεζοπορία - Αισθητηριακό παιχνίδι στο δάσος (θα πραγματοποιηθεί σε βατό και σύντομο μονοπάτι)
11:30 – 12:00 Επιστροφή και σνακ στο καταφύγιο Μπάφι
12:00 – 12:40 Καλλιτεχνικό εργαστήρι με πηλό και φυσικά υλικά: «Ίχνη του δάσους στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο»
12:45 Αξιολόγηση – Αναστοχασμός ημέρας
13:00 Αναχώρηση

  • Άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια
  • Μικρό σακίδιο πλάτης
  • Αδιάβροχο μπουφάν
  • Παγούρι με νερό
  • Καπέλο, σκούφο, γάντια
  • Μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που λερωθούν

«Όταν η παιδαγωγική επιστήμη και η περιβαλλοντική εκπαίδευση ανακατεύονται μαγικά στο δάσος, το αποτέλεσμα είναι ένας εκπαιδευτικός που έχει ανακαλύψει την αξία της διδασκαλίας στον αυθεντικό χώρο μάθησης καιμια ομάδα παιδιών με πολύτιμες αναμνήσεις, γνώσεις και συναισθηματική σύνδεση με το δάσος.»
Ονομάζομαι Ηρώ Κατσαμάγκα και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολείο και παράλληλα ως σχεδιάστρια και εμψυχώτρια προγραμμάτων βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εστιασμένης στις υπαίθριες δραστηριότητες. Οι προπτυχιακές μου σπουδές επιβεβαίωσαν την αγάπη μου για την παιδαγωγική και τη διδασκαλία. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc Outdoor Environmental Education and Outdoor Life, Linköping Universitet Σουηδίας) μου αποκάλυψαν όμως, έναν σπουδαίο σύμμαχο στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη βιωματική εκπαίδευση, στον αυθεντικό χώρο μάθησης. Έκτοτε η επαγγελματική μου σταδιοδρομία και η ερευνητική μου δράση είναι στοχευμένη στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση και στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων αξιοποιώντας στο έπακρο τα εργαλεία διδασκαλίας που προσφέρει η ίδια η Φύση.
Ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας αποτελεί την ιδανική «αίθουσα διδασκαλίας» για να ενισχύσουμε τη σύνδεση των παιδιών με τη Φύση, να εξελίξουμε τις δεξιότητές τους και να ανακαλύψουμε μαζί την αξία της δημιουργικότητας. Ιδιαίτερη σημασία στην επίτευξη των παραπάνω στόχων παρουσιάζει το αισθητηριακό, φυσικό και συμβολικό παιχνίδι στο δάσος συνδυασμένο με έντονες συναισθηματικά εμπειρίες και διάθεσης για ανακάλυψη. 
Είναι αυτή η συνταγή για να αγαπήσουν τα παιδιά τη Φύση και να την προστατέψουν; Μάλλον ναι και ο πρωταρχικός στόχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι να την αγαπήσουν… 
“Knowledge without love will not stick. But if love comes first, knowledge is sure to follow.”, John Burroughs (American naturalist, 1837 – 1921)

Ημέρα

 

Σνάκ

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Πριν την πεζοπορία θα ετοιμάσουμε ένα "energy necklace" με αποξηραμένα φρούτα

Tσάι του βουνού με διάφορα φρούτα εποχής  κομμένα, γιαούρτι και apple cookies

 
Σχετικά αρχεία