Πάρτυ περιπέτειας στην Πάρνηθα

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Όλο τον χρόνο
Τιμή :
  • Πεζοπορία με περιβαλλοντική ξενάγηση: 15€/ παιδί
  • Μικρή πεζοπορία με δραστηριότητες στο δάσος (ενδεικτικά): 22€/ παιδί
  • Δραστηριότητες στο δάσος με adventure time (δενδροαναρρίχηση, τοξοβολία, slack line): 28€/ παιδί
  • Adventure time & mountain bike, (κυκλικό πρόγραμμα): 35€/ παιδί

Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται φαγητό.

Διάρκεια :3 ώρες
Minimum συμμετοχής :8 παιδιά
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Στοιχειώδης φυσική κατάσταση, Ηλικίες από 6 ετών και άνω

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας για μια ξεχωριστή ιδέα για το παιδικό τους πάρτυ, σε φυσικό περιβάλλον με βιωματικές δραστηριότητες. Περπατάμε στο δάσος, σκαρφαλώνουμε στα δέντρα, μιμούμαστε τον ταρζάν και περπατάμε σαν τις σαρανταποδαρούσες.

Το πρόγραμμα προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα, το καταπράσινο ορεινό τοπίο και η ορεινή ατμόσφαιρα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την πραγματοποίηση του προγράμματος. Η περιοχή που επιλέγουμε για τις δραστηριότητές μας, είναι το δάσος που βρίσκεται κοντά στο καταφύγιο «Μπάφι», το οποίο μπορεί να μας χρησιμεύσει τόσο για τη διεξαγωγή του πάρτυ, αλλά και ως «καταφύγιο» στην περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Η Trekking Hellas από το 2004, έχει αναλάβει τη διαχείριση του καταφυγίου, δίνοντας μία νέα πνοή και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες.                          

Ακόμη στο καταφύγιο, επιστρέφοντας από τις δραστηριότητές μας, θα μας περιμένει αναμμένο το τζάκι όπου θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε  και να απολαύσουμε  ζεστά ροφήματα, χειροποίητες πίτες και διάφορες άλλες σπιτικές λιχουδιές, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας.

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από το δρόμο που ανεβαίνει στην Πάρνηθα προς το καζίνο "Mont Parness". Η διαδρομή από την Αθήνα διαρκεί περίπου 1 ώρα, για να μεταφερθείτε σε ένα μοναδικό και άγνωστο σε πολλούς, τοπίο. Για το party σας, τα παιδιά ανάλογα με τον καιρό θα μπορέσουν να απασχοληθούν είτε στον υπαίθριο χώρο αναψυχής (σε απόσταση 3’ από το χώρο του καταφυγίου). Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το χώρο της μεγάλης σάλας  η οποία παραμένει ανοιχτή στο κοινό καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα, όλο το χρόνο.

Περιλαμβάνει

  • Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός
  • Εμψυχωτές της Trekking Hellas (ένας ανά 10-12 παιδιά)
  • Δυνατότητα μεταφοράς με επιπλέον χρέωση (κατόπιν συνεννόησης)
  • Φαγητό για τα παιδιά στο καταφύγιο

Πεζοπορία

Περιηγήσεις στα μονοπάτια που αγκαλιάζουν το βουνό της Πάρνηθας με τη εποπτεία έμπειρων συνοδών.  Ξεναγούμε τα παιδιά και ενημερώνουμε για τα είδη χλωρίδας και πανίδας που συναντάμε, ενώ παράλληλα συνδυάζουμε περιβαλλοντικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Η επιλογή του μονοπατιού γίνεται σύμφωνα με τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών. 

Δραστηριότητες στο δάσος
*** οι δραστηριότητες είναι ενδεικτικές και προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
 
Ταρζάν
Πάρε φόρα, πιάσε το σκοινί και προσγειώσου στο σωστό σημείο. Μπορείς να αντιγράψεις την τεχνική του Ταρζάν και κανείς να μην καταλάβει ότι του πήρες τη θέση;
 
Αράχνη
Ο μαγικός ιστός έχει κλείσει το δρόμο… ήταν το μόνο πέρασμα στο δάσος… πρέπει να στηριχτείτε στις δυνάμεις σας και να τα καταφέρετε όλοι… αν ακουμπήσετε τον ιστό χαθήκατε…
 
Σαρανταποδαρούσα    
Πόσα ξωτικά μπορούν να περπατήσουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το ίδιο ζευγάρι ξύλινων σκι; Επικοινωνία, σωστός συντονισμός και αποστολή εξετελέσθη!!!
 
Σκυταλοδρομίες      
Pon-pon, τσουβάλια, κουτάλια, μπαλάκια, μαντήλια και ό,τι παράξενο φανταστείς θα αλλάξουν χέρια και πόδια… θα νικήσει όποιος είναι πιο γρήγορος!!!
 
Διελκυστίνδα   
Δύναμη, πάθος, ενέργεια και μέγιστη προσπάθεια!  Αν θες να κερδίσεις… τότε η βοήθεια των φίλων σου είναι πολύτιμη.
 
Ανυψωτική ράβδος
Μία πολύ ελαφριά ράβδος, την οποία πρέπει να ακουμπάνε ταυτόχρονα όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ πρέπει να ακουμπήσει το χώμα αυτή... πηγαίνει επάνω!! Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;  Τι συμβαίνει; Η άσκηση σκορπά γέλιο, αφήνει καταπληκτικές εντυπώσεις και γίνεται αντικείμενο συζήτησης για... πολλές ημέρες.  
 
Κατσαβίδι      
Πως μπορεί να καταφέρει μία ομάδα ακινητοποιημένη και δεμένη με σχοινιά να τοποθετήσει ένα κατσαβίδι μέσα σ’ ένα μπουκάλι; Με σωστή επικοινωνία και συντονισμό μπορεί να καταφέρει τα πάντα!!!
 
Βάλτος

Όλα τα ξωτικά πρέπει να βγουν με ασφάλεια έξω από το μαγεμένο δάσος… κλαδιά και άγρια χόρτα μπερδεύονται στα πόδια τους και η κίνηση τους δυσκολεύεται όλο και πιο πολύ… κάθε προσπάθεια πάει χαμένη αν δεν τα καταφέρουν όλα τα ξωτικά!!!!!

Δραστηριότητες στο δάσος
 
&
 
Adventure Time
 
Δενδροαναρρίχηση (κατόπιν συνεννόησης)
Η αγαπημένη δραστηριότητα όλων των παιδιών....το σκαρφάλωμα στο δέντρο γίνεται απολαυστικότατο με όλες τις ασφαλείς προδιαγραφές και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 
Τοξοβολία    
Διαγωνισμός τοξοβολίας από διάφορες αποστάσεις. Οι μικροί ρομπέν των δασών με το τόξο τους δοκιμάζουν τον εαυτό τους τόσο στην ευστοχία όσο και στην αυτοσυγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο και την επιμονή.
 
Slack line
Η νέα τρέλα της εποχής μας…
To Slackline είναι ένα απλό, διασκεδαστικό, εθιστικό άθλημα και ένας πολύ καλός τρόπος για να είσαι ενεργός.
O καθένας κινείται, μετατρέποντας οποιοδήποτε περιβάλλον σε μια παιδική χαρά περιπέτειας μέσα σε λίγα λεπτά.
Είναι απόλυτα ασφαλές, χωρίς καμία επικινδυνότητα διότι η απόσταση από το έδαφος μπορεί να κυμαίνεται από 100cm-200cm.
Adventure Time
 
&
 
Ποδήλατο βουνού (mountain bike)
Όμορφες ποδηλατικές διαδρομές, που αγκαλιάζουν το δρυμό της Πάρνηθας, σε χωματόδρομους ή δασικούς δρόμους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαδρομές περνάνε κάτω από τα πανύψηλα έλατα. Κατά τη διάρκεια κάνουμε στάσεις για να απολαύσουμε από ψηλά την εκπληκτική θέα. Ξεδιψάμε στις κρυστάλλινες πηγές, γεμίζουμε τα παγούρια μας και συνεχίζουμε την πορεία μας. Διατίθενται ποδήλατα και κράνη.