Τανζανία - με 4Χ4 στα Εθνικά Πάρκα

Είστε εδώ

Περίοδος υλοποίησης :Όλο το χρόνο εκτός Απριλίου-Μαίου
Τιμή :

Αεροπορικό εισιτήριο: η τιμή σε οικονομική θέση κυμαίνεται μεταξύ 750€-1,000€ ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία,  τη διαθεσιμότητα, και την εποχή.   

Υπηρεσίες εδάφους: 

Peak Season:  Ιανουάριος – Φεβρουάριος, Ιούνιος – Οκτώβριος & Χριστούγεννα

 • 2 συμμετέχοντες: 2600€/άτομο
 • 4 συμμετέχοντες: 2200€/άτομο
 • 6 συμμετέχοντες: 2080€/άτομο

High Season: Μάρτιος, Νοέμβριος-έως 22 Δεκεμβρίου

 • 2 συμμετέχοντες: 2100€/άτομο
 • 4 συμμετέχοντες: 1700€/άτομο
 • 6 συμμετέχοντες: 1560€/άτομο

 

Διάρκεια :8 ημέρες
Minimum συμμετοχής :2 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής :Στοιχειώδης φυσική κατάσταση

Ένας πραγματικός παράδεισος για εσάς που αγαπάτε τη φύση και την παρατήρηση άγριων ζώων, σας περιμένει να τον εξερευνήσετε. Το ¼ της χώρας καλύπτεται από Εθνικά Πάρκα, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατομμύρια ζώα και πουλιά όπως λιοντάρια, νεροβούβαλοι, ζέμπρες, λέαινες, αντιλόπες ροζ flamingos, πελεκάνοι, ερωδιοί κ.α. Η παρατήρηση άγριων ζώων είναι το καλύτερο εισιτήριο για ένα μοναδικό ζωντανό show ειδικά της περίοδο της μεγάλης μετανάστευσης όπου οι ατελείωτες πεδιάδες γεμίζουν από τις βροντές των ζώων καθώς αποδημούν. Αυτό το μοναδικό θέαμα, θα το παρακολουθήσετε με άνεση μέσα από ανοιχτά jeep με εξαιρετικούς οδηγούς safari και διαμονή σε deluxe θέρετρα. 
Στο safari αυτό επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα εθνικά πάρκα της χώρας.
Έχοντας σαν βάση μας lodges (καταυλισμούς χτισμένους στο παραδοσιακό στυλ της περιοχής με όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου) εξερευνούμε μέσα από ειδικά οχήματα το φυσικό πλούτο των πάρκων.
Ο κάθε ταξιδιώτης έχει εξασφαλισμένη θέση με παράθυρο για να βλέπει, ενώ η οροφή του οχήματος ανοίγει προκειμένου να μπορείτε να φωτογραφίζετε καλύτερα τα ζώα που έρχονται σε απόσταση αναπνοής με εμάς. Σε κάθε όχημα υπάρχει ψυγείο, βιβλία με άγρια ζώα και κιάλια αν και συνιστούμε να φέρετε τα δικά σας κιάλια.
Οι οδηγοί μας μιλούν αγγλικά και μας ενημερώνουν για την πανίδα τη χλωρίδα αλλά και την ιστορία της περιοχής.

1η μέρα: αναχώρηση από την Ελλάδα με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Kilimanjaro. Υπάρχον αρκετές αεροπορικές εταιρείες που πετούν με ανταπόκριση – και ανάλογα με την περίοδο που επιθυμείτε να ταξιδέψετε κοιτάζουμε την καλύτερο συνδυασμό λαμβάνοντας υπόψη τις ενδιάμεσες ώρες αναμονής και το κόστος.
2η μέρα: Arusha
Άφιξη στο αεροδρόμιο Kilimanjaro στην Arusha. Στο αεροδρόμιο θα σας περιμένει ο τοπικός συνοδός μας για να σας μεταφέρει στο  ξενοδοχείο σας. Άφιξη και τακτοποίηση στο Lake Duluti Serena Mountain Village Lodge. 
3η μέρα:
 Arusha - Lake Manyara
Αναχώριση για τη λίμνη Manyara. Μεσημεριανό στο Lake Manyara Serena Lodge. Απογευματινό safari στο εθνικό πάρκο της  λίμνης Manyara η οποία φιλοξενεί ιπποπόταμους, μαϊμούδες, λιοντάρια, φλαμίνγκο (διάρκεια 2 ώρες). Δείπνο και διαν/ση στo Lake Manyara Serena Lodge
4η μέρα: Lake Manyara - Serengeti 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Serengeti .Το Serengeti, είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας όπου φιλοξενούνται πάνω από 4 εκ. ζώα μεταξύ των οποίων 3,000 λιοντάρια,1,600,000 νεροβούβαλοι, 500,000 ζέμπρες, λέαινες, αντιλόπες, λιοντάρια να ξεκουράζονται στη σκιά ενός τεράστιου δέντρου. κ.α. Μεσημεριανό . Απογευματινό safari στο εθνικό πάρκο (διάρκεια 2 ώρες). Δείπνο και διαν/ση στo Serengeti Serena Lodge. 
5η μέρα: Serengeti
Προαιρετικό
Baloon Safari (τιμή: 500 usd / ~385€)
Όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στην παρατήρηση των ζώων και στη χαλάρωση στους εξωτικούς χώρους του ξενοδοχείου μας. Μπορούμε ή να κάνουμε ένα ολοήμερο safari με πικνίκ ή  ένα πρωινό και 1 απογευματινό safari με ενδιάμεση ξεκούραση στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση στo Serengeti Serena Lodge.  
5η μέρα: Serengeti - Ngorongoro
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τον κρατήρα του Ngorongoro. Μεσημεριανό. Προεραιτική απογευματινή επίσκεψη σε χωριό των Maasai. Δείπνο και διαν/ση στο Ngorongoro Serena Safari Lodge
6η μέρα:
 Ngorongoro
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με pic nic lunch box για μία ολοήμερη ξενάγηση στον κρατήρα του Ngorongoro. ένα από τα θαύματα της φύσης. Στον σχεδόν τέλειο σβησμένο κρατήρα του ηφαιστείου υπάρχει συμπυκνωμένη όλη η φύση της  Ανατολικής Αφρική φιλοξενώντας πάνω από 20,000 ζώα. Εδώ γυρίζονται και όλα τα ντοκιμαντέρ του National Geografic για την άγρια φύση.  Δείπνο και διαν/ση στο  Ngorongoro Serena Safari  Lodge .
7η μέρα: Arusha
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Arusha. Διαν/ση στο Lake Duluti Serena Mountain Village Lodge.
8η μέρα: Arusha - Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία ή παρόμοια με πλήρη διατροφή
 • Τοπικές μεταφορές με 4x4 με αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό
 • Τα safari και οι άδειες εισόδου στα πάρκα

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Visa (50$/άτομο)
 • Ποτά κατά τα γεύματα
 • Φιλοδωρήματα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ασφάλιση ιατρική

Νόμισμα
Το νόμισμα της Τανζανίας είναι το Shilling (TSH). Υπάρχουν χαρτονομίσματα Tsh10, 000, 5000,1000 και 500, καθώς και νομίσματα Tsh200, 100, 50, 20, 10, πέντε και ένα σελίνι.
Οι πιστωτικές κάρτες συχνά δεν γίνονται αποδεκτές, ακόμη και σε πολλά upmarket ξενοδοχεία. Σε περίπτωση που γίνουν αποδεκτές είναι συχνά με μεγάλη προμήθεια, πράγμα που σημαίνει
ότι θα πρέπει να βασίζεστε περισσότερο σε μετρητά, ΑΤΜ και (σε μεγάλα κέντρα) ταξιδιωτικές επιταγές. Το καλύτερο νόμισμα είναι τα δολάρια, συν κάποιες ταξιδιωτικές επιταγές ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μια κάρτα Visa για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Τα Ευρώ είναι επίσης αποδεκτά.

Αποσκευές
Τα 4x4 και το αεροπλάνο για τη Ζανζιβάρη έχουν περιορισμένο χώρο γι αυτό παρακαλείστε να έχετε μια αποσκευή, να μην είναι σκληρή βαλίτσα αλλά μαλακός σάκος.

Κλίμα
Ο Νοέμβριος είναι ένας ευχάριστος μήνας για το ταξίδι μα, με λιγότερα πλήθη και σιγά-σιγά πρασίνισμα του τοπίου καθώς οι σύντομες βροχές αρχίζουν σε πολλούς τομείς.
Οι βροχές είναι σύντομης διάρκειας και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 22-32C.

Τανζανία & Ζανζιβάρη

Εξοπλισμός
Συνιστούμε ελαφρύ και άνετο ντύσιμο κυρίως από βαμβακερό υλικό και άνετα παπούτσια περπατήματος. Τα ρούχα για το σαφάρι θα πρέπει να έχουν ουδέτερα και όχι έντονα χρώματα.
Για τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες κάτι πιο ζεστό (fleece) θα σας χρειαστεί στις περιοχές με υψόμετρο όπως στο Ngorongoro. Καλό θα είναι να έχετε και ένα λεπτό αδιάβροχο για τις σύντομες βροχές.

Φιλοδωρήματα
Τα φιλοδωρήματα δεν περιλαμβάνονται στο κόστος του ταξιδιού, ένας σύνηθες φιλοδώρημα  κυμαίνεται:

 • Για ένα σερβιτόρο 5-8 δολάρια ανά τραπέζι
 • Οδηγοί οχημάτων 5-10 δολάρια ανά άτομο ανά ημέρα / όχημα
 • Τοπική Ώρα
 • Επίσημη ζώνη ώρας UTC/GMT +3 ώρες