Ποιοί είμαστε - εκτός γραφείου

Είστε εδώ

Σύλβια Βατικιώτη

 

Σπούδασα International Business και μεταπτυχιακά στο Marketing και τη διαφήμιση. Πάντοτε με περιτριγύριζε το αντικείμενο του τουρισμού αλλά από την εποχή των σπουδών μου πειραματίστηκα σε πολλούς άλλους τομείς μέχρι που αποφάσισα ότι η πραγματική μου αγάπη είναι αυτή. Το μικρόβιο του “ταξιδεύειν” και της γνωριμίας διαφορετικών κουλτουρών το κληρονόμησα από τους γονείς μου, οι οποίοι από μικρή με δίδαξαν το σεβασμό προς τους άλλους και το να  αποδέχομαι οποιονδήποτε και οτιδήποτε έχει η ζωή να προσφέρει.  Έζησα σε πολλές χώρες και δοκίμασα διάφορα σπορ και χόμπι. Το πάθος μου για την Ελλάδα, τη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της είναι κάτι που πάντοτε θέλω να μοιραστώ με τον πιο πρωτότυπο τρόπο.

 

Δάφνη Γραμμένου

 

Γειά σε όλους! Είμαι η Δάφνη και είμαι χαρούμενη που δουλεύω στην Trekking Hellas τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί μπορώ και συνδυάζω την αγάπη μου για τη φύση, τη δράση και το να ταξιδεύω μέσω της δουλειάς μου. Το να είμαι  με ανθρώπους και παιδιά είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Είμαι ενθουσιασμένη κάθε φορά που αποκαλύπτω την κρυφή πλευρά και τους θησαυρούς της όμορφης και μοναδικής μου χώρας. Όταν δεν δουλεύω, μπορεί να με πετύχετε να περπατώ στο κέντρο της Αθήνας, να προπονούμαι στα studio χορού ή να ταξιδεύω κάπου στο πλανήτη!

 

Μαρία Ευστρατιάδου

 

Το πάθος μου ήταν πάντα η φύση. Συμμετέχω ενεργά στην Trekking Hellas από πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές μου στην ψυχολογία.  Λόγω της διπλής υπηκοότητάς μου ταξίδευα από μικρή. Έτσι δυσκολεύομαι να μείνω στον ίδιο τόπο πάνω από μια εβδομάδα, το πνεύμα μου κινείται πιο γρήγορα από το μυαλό μου… Σιγά σιγά το χόμπι μου έγινε εργασία ξεκινώντας από βοηθός στις παιδικές κατασκηνώσεις ενώ τώρα συνοδεύω ομάδες αλλοδαπών στα πιο ιδιόμορφα σημεία της χώρας μας από τα νησιά μας μέχρι τις ψηλότερες κορφές μας. Στα πλαίσια της περεταίρω ανάπτυξής μου στον τομέα που αγαπώ, συνεχίζω να αναπτύσσω τις δεξιότητές μου παρακολουθώντας σχολές για αναρρίχηση και θαλάσσιο Kayak . Το αγαπημένο μου αντικείμενο  πάντα θα είναι να ταξιδεύω με το σακίδιο μου σε μέρη άγνωστα και ανεξερεύνητά και να συλλέγω εμπειρίες και γνώσεις από ότι ο κάθε τόπος μπορεί να μου προσφέρει.

 

Αννα Ζήκα

 

Η συμμετοχή μου στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από το 1991 ήταν το κίνητρο για να βγω έξω !
Έξω είμαι πιο χαρούμενη, στη φύση ειδικά όταν κοιμάμαι μέσα στο αντίσκηνό μου ή κάτω από τα αστέρια. Σπούδασα Αρχιτεκτονική Ες. Χώρων την οποία ασκώ όταν δεν συνοδεύω ταξίδια. Ανάμεσα στα ταξίδια μου θα με βρείτε να διαβάζω, να κάνω DIY, να ακούω μουσική, να βλέπω ταινίες, να χορεύω.
Η Ελλάδα είναι ένας μαγικός προορισμός με απεριόριστη θετική ενέργεια. Η εργασία του συνοδού μου δίνει την ευκαιρία να επισκεφθώ μερικές από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της πανέμορφης χώρας μας και να τις μοιραστώ με τους επισκέπτες μας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή να μπορώ  και βλέπω τους ταξιδιώτες να χαλαρώνουν, να γελούν, και να βιώνουμε μαζί μοναδικές εμπειρίες στη φύση.

 

Στέφανος Μαστροθεόδωρος 

 

Το πάθος μου η φύση ! όποτε δεν με απασχολούν οι σπουδές μου για το διδακτορικό μου ταξιδεύω, πεζοπορώ, σκαρφαλώνω, κάνω σκι ή ξεναγώ ανθρώπους στις ατελείωτες ομορφιές της χώρας μου. Λατρεύω τις υπαίθριες δραστηριότητες και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που συνδυάζω τη  δουλειά μου με αυτές.

 

Αρχέλαος Μπιλέρ

 

Με λένε Αρχέλαο και μεγάλωσα σε μία ήσυχη συνοικία της Αθήνας. Έχοντας την τύχη ο πατέρας μου να είναι Γερμανός έμαθα από μικρός και τις δύο γλώσσες και είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω συχνά εξωτερικό. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα παραδοσιακά, κάνοντας ποδήλατο και φτιάχνοντας δενδρόσπιτα. Έτσι η επαφή που είχε δημιουργηθεί για την φύση από τότε, συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας ότι έγινε ανάγκη. Αφού εργάστηκα σε διάφορους τομείς, σιγουρεύτηκα ότι αυτό που θα με γέμιζε, θα ήταν ένα επάγγελμα που θα είχε μόνιμα επαφή με τη φύση και διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω στον τομέα των δραστηριοτήτων στην φύση, με κύρια hobby μου την ορειβασία και την αναρρίχηση. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μπόρεσα να κάνω το hobby μου επάγγελμα και με αυτόν τον τρόπο να μοιράζομαι τις ομορφιές του τόπου μου με ανθρώπους που τις εκτιμάνε.

Νεφελίνα Παπαγεωργίου

 

Μεγάλωσα στην Αθήνα μέσα σε μια οικογένεια που τα ταξίδια ήταν τρόπος ζωής. Στην ηλικία των 15 έκανα το πρώτο  μου ταξίδι , στην Τουρκία, με την μητέρα και τον αδελφό μου. Περάσαμε, εκεί, τρεις απίστευτες εβδομάδες. Ταξιδέψαμε με  τοπικά λεωφορεία, διανυκτερεύσαμε σε μικρά, παραδοσιακά καταλύματα, κάναμε πεζοπορία στην Καππαδοκία και πετάξαμε με αερόστατο.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ξύπνησε  μέσα μου το πάθος για την εξερεύνηση και ο ενθουσιασμός για το άγνωστο. Η Trekking είναι μια συνέχεια στην πορεία  αυτή. Μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ τον «δρόμο» μαζί σας.
Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι αυτός ο τόπος κι ανυπομονώ να τον ανακαλύψουμε μαζί!
 

Σοφία Ρούση

 

Οι πρώτες μου συνεργασίες με την Trekking Hellas συνδέθηκαν με μία στροφή που επέλεξα στη ζωή μου. Τη στροφή προς το ταξίδι. Μεγάλωσα με κλασική παιδεία. Χορό, αγγλικά, γαλλικά και σπούδασα νοσηλευτική.
Αρκετά νωρίς πιο έμπειροι φίλοι μου από την Trekking Ηellas με παρέσυραν σε βόλτες στον ουρανό με τα ULM τους. Πεζοπορίες στα μονοπάτια στα βουνά, Rafting στα ποτάμια, sea kayak και περιηγήσεις στα Ελληνικά νησιά. Η δεκαεξάχρονη πορεία μου με την Trekking πάντοτε με οδηγεί σε εκπληκτικές στιγμές. Το αντικείμενο είναι απεριόριστο. Με τους πελάτες δενόμαστε και περνάμε υπέροχα εξερευνώντας την ομορφιά και τους μύθους της Ελλάδας.
Στον ελεύθερο χρόνο συνεχίζω τις “προσωπικές” μου σπουδές γύρω από ζητήματα ανθρωπολογίας και ξενάγησης με διαρκές διάβασμα. Επίσης ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο, γνωρίζοντας κι εγώ με τη σειρά μου άλλες χώρες και πολιτισμούς.

 

Άγγελος Τσαπέκος

 

Έχοντας σπουδάσει χρηματοοικονομικά και εργαστεί στον τομέα των τραπεζών και του Marketing, σύντομα διαπίστωσα ότι η δουλειά γραφείου δεν μου ταιριάζει.
Τα ταξίδια ήταν πάντοτε το πάθος μου και η εργασία στην Trekking Hellas, ο καλύτερος συνδυασμός δουλειάς και ευχαρίστησης. Σαν συνοδός ταξιδιών, αισθάνομαι ότι η δουλειά μου είναι κάτι παραπάνω από το συντονισμό ενός προγράμματος. Κύριος σκοπός μου είναι να συμπεριφερθώ στους πελάτες μας σαν επισκέπτες, να τους εμπνεύσω με ενθουσιασμό και γνώσεις και να τους δώσω χίλιους λόγους να λατρέψουν τη χώρα που επισκέπτονται.

 

Christos Lepouras

Χρήστος Λέπουρας

 

Με αφετηρία τις κατασκηνώσεις του ΕΟΣ Αθηνών ξεκίνησα από νωρίς την γνωριμία μου με το βουνό. Έκτοτε, με κάθε ευκαιρία, ταξιδεύω εντός και εκτός Ελλάδας έχοντας επισκεφθεί πάνω από 20 χώρες και αμέτρητους ορεινούς προορισμούς εντός της χώρας. Από το 2006 εργάζομαι ως συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων στη βάση της Trekking Hellas στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας καθώς και σε προγράμματα εισερχόμενου τουρισμού με αντικείμενο τη φύση σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω εκδώσει 2 βιβλία πεζοπορικού χαρακτήρα για την Κρήτη και τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Τα επόμενα βήματα μου βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα.