Συχνές Ερωτήσεις

Είστε εδώ

Trekking Hellas Πάρνηθας

 • Είμαι αρχάριος-α και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε ορεινές πεζοπορίες/ποδηλασίες/αναρρίχηση. Μπορώ να συμμετάσχω;

Φυσικά και μπορείτε. Τα μονοπάτια που επιλέγουμε είναι κατάλληλα και βατά για αρχάριους με μικρές υψομετρικές διαφορές για να υπάρχει και η κατάλληλη άσκηση. Σε όλες μας τις δράσεις επιδιώκουμε να σας μυήσουμε στο κάθε άθλημα ώστε να μπορείτε αργότερα να συνεχίσετε και μόνοι σας.

 • Πόση ώρα συνήθως διαρκεί ένα πρόγραμμα πεζοπορίας / ποδηλασίας;

Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2-3 ωρών ανάλογα με το δυναμικό της ομάδας

 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας τι γίνεται;

Παρακολουθούμε εκτενώς τον καιρό και εάν εκείνη την ημέρα οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δραστηριότητα, αναβάλλεται και μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία

 • Σε αυτή την περίπτωση εάν έχω προπληρώσει τι γίνεται με τα χρήματα;

Η Trekking Hellas Πάρνηθας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το  πρόγραμμα πριν από την έναρξή του για λόγους ασφάλειας ή ανώτερης βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, απεργίες και άλλες ανωμαλίες κ.λ.π.) και όταν δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Σε περίπτωση ματαίωσης επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχει καταβληθεί και οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ζητήσουν άλλη αποζημίωση.

Σε περίπτωση τροποποίησης, η Trekking Hellas Πάρνηθας προτείνει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες πρέπει, το αργότερο 2 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση, να αποδεχθούν την αλλαγή ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, λαμβάνοντας πίσω όσα χρήματα έχουν καταβάλλει, χωρίς καμία άλλη απαίτηση.

 • Τι εξοπλισμός χρειάζεται σε κάθε δραστηριότητα;

Ο εξοπλισμός για τις δραστηριότητες παρέχεται από την Trekking Hellas Πάρνηθας. Εσείς θα πρέπει να φοράτε άνετα αθλητικά παπούτσια-κατά προτίμηση με χοντρή σόλα- ή αν έχετε ορειβατικά μποτάκια, ώστε να σας κρατάει τον αστράγαλο. Επίσης το ντύσιμό σας να είναι λιτό και προτιμήστε fleece και ισοθερμικά ρούχα. Φροντίστε σε κάθε δραστηριότητα να έχετε σακίδιο πλάτης με τα προσωπικά σας είδη μέσα (παγούρι με νερό, δεύτερη μπλούζα σε περίπτωση εφίδρωσης, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, σνακ κ.α)

 • Μπορεί να φτάσει κάποιος με δικό του μέσο ως την Πάρνηθα; Πόση ώρα είναι από την Αθήνα;

Φυσικά και μπορεί. Ο δρόμος είναι ασφάλτινος. Η απόσταση είναι 40χλμ περίπου από το κέντρο της Αθήνας και χρειάζεται μία ώρα περίπου.

 • Υπάρχει κάποιο λεωφορείο που φτάνει ως εκεί;

Δυστυχώς όχι πλέον. Η γραμμή του ΟΑΣΑ έχει καταργηθεί εδώ και τρία χρόνια περίπου

 • Πόσο χρεώνεται η μεταφορά με μίνι βαν που αναφέρεται στο site σας;

Η μεταφορά με το μίνι βαν 8θέσεων δε χρεώνεται και διατίθεται κατά περίπτωση από την Trekking Hellas Πάρνηθας.  

Εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων φτάσει τους 20 ή τους ξεπεράσει τότε η μεταφορά μπορεί να γίνει με πούλμαν κατόπιν συννενόησης και υπάρχει η αντίστοιχη χρέωση.

 • Υπάρχει κάποιο κατάλυμα για φαγητό ή τουαλέτα κοντά στην Πάρνηθα;

Στο καταφύγιο Μπάφι λειτουργεί οργανωμένη σπιτική κουζίνα και κυλικείο καθώς και WC.

 • Μπορούν να ακολουθήσουν και μικρά παιδιά στις πεζοπορίες που οργανώνετε;

Φυσικά και μπορούν. Καλό θα ήταν από 5-6 ετών και άνω. Η κάθε διαδρομή μας έτσι κι αλλιώς επιλέγεται πάντα ανάλογα με το δυναμικό της ομάδας

 • Ποιες δραστηριότητες γίνονται στην Πάρνηθα;

Οι δραστηριότητες και τα προγράμματα που υλοποιούμε στην περιοχή της Πάρνηθας είναι: Πεζοπορία ημερήσια, πεζοπορία βραδινή κάθε πανσέληνο, αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία, σπηλαιολογία, σχολικές εκδρομές, παιδικά πάρτυ / εκδηλώσεις, δενδροαναρρίχηση, slack line και πληθώρα δραστηριοτήτων που στηρίζονται στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και την άμιλλα της ομάδας ενώ παράλληλα προσφέρουν άπλετο γέλιο.

 • Πόσοι συνεργάτες σας ακολουθούν σε κάθε πρόγραμμά σας.

Διαθέτουμε έναν συνοδό-εμψυχωτή ανά δέκα άτομα για τη σωστή ενημέρωση και ασφάλεια κυρίως της ομάδας. Όλοι οι συνοδοί μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι σε δράσεις βουνού και κατέχουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση Πρώτων βοηθειών. Εκπαιδεύονται συνέχεια με σεμινάρια και σχολές ορεινών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από αντίστοιχους φορείς κατά καιρούς.

 • Είναι επικίνδυνη η συμμετοχή στις δραστηριότητες;

Εάν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες των συνοδών δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Φροντίζουμε και επιλέγουμε τις πιο ασφαλείς διαδρομές, χρησιμοποιούμε τον αρτιότερο εξοπλισμό, με εμψυχωτές οι οποίοι ακολουθούν τη μέθοδο της δια βίου εκπαίδευσης.

Trekking Hellas Τζουμέρκα

 • Μπορώ να κάνω κράτηση όλες τις μέρες του χρόνου;  

Ναι λειτουργούμε όλες τις μέρες του χρόνου και τις αργίες, με τον min. αριθμό συμμετεχόντων που υπάρχει στο κάθε μας πρόγραμμα.

 • Πόσο δύσκολο είναι;

Από το Μάιο ως και τα τέλη του Οκτώβρη το Rafting είναι πολύ εύκολο. Τον υπόλοιπο καιρό όπου συνήθως έχει και πιο πολύ νερό η δυσκολία και το επίπεδο αυξάνεται. Σε γενικές γραμμές σε όλα τα ποτάμια όσο ανεβαίνει ο βαθμός αυξάνει και η δυσκολία.

 • Πώς έρχομαι; Περιγράψτε μου τη διαδρομή.

Από Αθήνα: Κατευθύνεστε προς Ιωάννινα, στην έξοδο της Φιλιππιάδας κάνετε δεξιά και περνάτε από τα χωριά: Καμπή - Αμμότοπο- Ροδαυγή –Πλατανούσσα – Μονολίθι – και φτάνετε στη Βάση μας στον Ξενώνα «Γεφύρι Πλάκας».
Από Θεσσαλονίκη: Παίρνετε την Εγνατία. Ακολουθείτε την έξοδο πριν τα Γιάννενα που λέει «Πράμαντα – Κατσικά». Περνάτε από τα χωριά: Μπάφρα – έξω από το Ελληνικό, Αητοράχη- Καλέντζι – Μονολίθι - και φτάνετε στη Βάση μας στον «Ξενώνα Γεφύρι Πλάκας».

 • Πόσο απέχετε από την Αθήνα;

Περίπου 390 Km και θα χρειαστείτε περίπου 5:30 ώρες με αυτοκίνητο για να φτάσετε.

 • Πόσο απέχετε από την Θεσσαλονίκη; 

 Περίπου 280 Km και θα χρειαστείτε περίπου 3:30 ώρες με αυτοκίνητο για να φτάσετε.

 • Είμαστε μόνο δυο μπορούμε να κάνουμε Rafting ; 

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 4 άτομα, Όμως κάντε ένα τηλεφώνημα να ρωτήσετε, ίσως γι' αυτή τη μέρα να έχουν κάνει κράτηση και κάποιοι άλλοι.  

 • Πόσα άτομα μπορούμε να είμαστε σε μία βάρκα; 

Υπάρχουν βάρκες μικρότερες και μεγαλύτερες, από 4 έως και 8 ατόμων. Πάντα όμως ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από τις συνθήκες του ποταμού και την σύσταση της ομάδας, π.χ. υπέρβαροι, παιδιά κ.λ.π.. 

Trekking Hellas Ιωαννίνων
 • Τι ώρες και μέρες πραγματοποιούνται οι καταβάσεις κάθε μέρα;
11:30 το πρωί & 15:00 το μεσημέρι κάθε μέρα μετά από προηγουμένη συνεννόηση με το τοπικό γραφείο.
 • Χρειάζεται να έχω εμπειρία σε καταβάσεις;
Όχι, είναι ποτάμι 1-2ου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλο για αρχάριους και οικογένειες.
 • Χρειάζεται να έχω κάποιο εξοπλισμό για την κατάβαση;
Όχι, όλος ο εξοπλισμός παρέχεται από εμάς , εσείς θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια πετσέτα και μαγιό ή δεύτερο εσώρουχο.
 • Θα βραχούμε κατά την κατάβαση;
Θα βραχούμε γιατί είμαστε κοντά στο νερό και μέσα σε βάρκα και λίγο πριν το τέλος της διαδρομής περνάμε ένα μικρό καταρρακτάκι αλλά μετά από 1 χλμ. τελειώνει η διαδρομή οπότε δε θα προλάβουμε να κρυώσουμε.
 • Που συναντιόμαστε για την κατάβαση;
Στη βάση μας, στην κάτω Κλειδωνιά δίπλα από τη ταβέρνα Βοϊδομάτης.
 • Μπορούμε αντί να έρθουμε στη βάση σας να συναντηθούμε στην εκκίνηση του rafting, δηλαδή στη Γέφυρα Αρίστης – Παπίγκου;
Δεν γίνεται πρώτον, γιατί στη βάση μας έχουμε τις εγκαταστάσεις μας (αποδυτήρια και αποθήκη) όπου θα παραλάβετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα αλλάξετε στα αποδυτήρια μας και από εκεί θα σας μεταφέρουμε με το minibus της εταιρίας μας στην εκκίνηση της δραστηριότητας. Στη Γέφυρα Αρίστης-Παπίγκου δεν υπάρχουν αποδυτήρια να αλλάξετε οπότε θα πρέπει να αλλάξετε έξω ή στο λεωφορείο. Δεύτερον, η γέφυρα Αρίστης -Παπίγκου είναι πυρήνας εθνικού δρυμού και απαγορεύεται να κάνουμε πολύωρη στάση (παραλαβή εξοπλισμού, αλλαγή ρούχων κλπ.) με τα οχήματα μας.
 • Μπορώ να έχω μαζί μου κινητό/ κάμερα/ φωτογραφική μηχανή;
Οι οδηγοί rafting έχουν μαζί τους φωτογραφικές μηχανές και σας δίνουμε τις φωτογραφίες στο τέλος της κατάβασης σε cd. Δε θα σας προτείναμε να έχετε μαζί σας κινητό, εκτός αν σας είναι απαραίτητο για κάποιο λόγο. Κάμερα, μπορείτε να φέρετε μαζί σας μόνο αν είναι action camera και έχετε και τη βάση μαζί σας και φωτογραφική μηχανή μόνο αν είναι αδιάβροχη.
***όλα τα παραπάνω τα έχετε μαζί σας με δική σας ευθύνη.
 • Θα έρθετε να μας πάρετε εσείς από το ξενοδοχείο;
Όχι, θα έρθετε με το δικό σας όχημα στη βάση μας/ στο σημείο συνάντησης και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς τις απαραίτητες μεταφορές.
 • Τι ώρα ξεκινάνε οι πεζοπορίες;
Ανάλογα με την πεζοπορία, οι ώρες ποικίλουν αλλά ποτέ δε δίνουμε τα ραντεβού μας μετά τις 11 το πρωί.
 • Τι πρέπει να φοράμε στην πεζοπορία;
Ανάλογα με την εποχή, για άνοιξη-καλοκαίρι πρέπει να φοράτε ελαφρύ μπλουζάκι ή πουκάμισο, παντελόνι ή βερμούδα πεζοπορίας, παπούτσι ελαφρύ ορειβατικό ή τύπου αθλητικό με αντιολισθητική σόλα, και να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ μπουφάν τύπου fleece, καπέλο και αντιηλιακή κρεμά.
 
Trekking Hellas Ορεινής Αρκαδίας
 • Πώς έρχομαι; Περιγράψτε μου τη διαδρομή.
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ: Ακολουθείτε την Εθνική Οδό για Τρίπολη, Μεγαλόπολη και στην πλατεία της Μεγαλόπολης στρίβετε δεξιά για Καρύταινα. Μετά από 16 χλμ. φτάνετε στην Καρύταινα, μπαίνετε μέσα στο χωριό και συνεχίζετε για άλλα 16 χλμ. μέχρι τα Μάραθα που είναι η βάση μας. Μέσα στα Μάραθα ακολουθήστε την πινακίδα TREKKING HELLAS που θα σας οδηγήσει στη βάση μας. Απόσταση: 2 ώρες και 45 λεπτά περίπου. 
ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ: ακολουθείτε την Εθνική Οδό για Κόρινθο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη και στην πλατεία της Μεγαλόπολης στρίβετε δεξιά για Καρύταινα.  Μετά από 16 χλμ. φτάνετε στην Καρύταινα, μπαίνετε μέσα στο χωριό και συνεχίζετε για άλλα 16 χλμ. μέχρι τα Μάραθα που είναι η βάση μας. Μέσα στα Μάραθα ακολουθήστε την πινακίδα TREKKING HELLAS που θα σας οδηγήσει στη βάση μας. Απόσταση: 3 ώρες περίπου.
ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: Η πιο σύντομη διαδρομή είναι από το κέντρο υγείας Δημητσάνας από όπου στρίβετε για τα χωριά Ζάτουνα και Μάρκου. Μέσα στο χωριό Μάρκου ακολουθείτε πινακίδα δεξιά για Βλαχορράπτη. Βγαίνετε από του Μάρκου και πάνω στον ίδιο δρόμο συνεχίζετε σε βατό χωματόδρομο για 2χλμ. περίπου. Στη συνέχεια ο δρόμος γίνεται ξανά άσφαλτος, ανεβαίνοντας συναντάτε διασταύρωση και στρίβετε αριστερά. Στα 500 μέτρα φτάνετε στο χωριό Μάραθα (Βλαχορράπτη).  Μέσα στα Μάραθα αακολουθήστε την πινακίδα TREKKING HELLAS που θα σας οδηγήσει στη βάση μας. Απόσταση:  45 λεπτά περίπου.
ΑΠΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ: Ακολουθείτε τη διαδρομή για Ελληνικό, Καρύταινα. Μπαίνετε μέσα στην Καρύταινα και συνεχίζετε για 16 χλμ. μέχρι τα Μάραθα που είναι η βάση μας. Μέσα στα Μάραθα ακολουθήστε την πινακίδα TREKKING HELLAS που θα σας οδηγήσει στη βάση μας. Απόσταση:  45 λεπτά περίπου.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω  gps για να φτάσω στη βάση σας;
Ναι, αλλά μερικές φορές όταν βάλετε την πιο σύντομη διαδρομή στο gps μπορεί να σας οδηγήσει από μικρότερους επαρχιακούς δρόμους και να σας πάρει περισσότερη ώρα να φτάσετε. Για αυτό τον λόγο σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.
 • Μπορώ να κάνω κράτηση όλες τις μέρες του χρόνου;  
Ναι λειτουργούμε όλες τις μέρες του χρόνου και τις αργίες, με τον min. αριθμό συμμετεχόντων που υπάρχει στο κάθε μας πρόγραμμα.
 • Πόσο δύσκολο είναι;
Από το Μάιο ως και τα τέλη του Οκτώβρη το Rafting είναι  εύκολο. Τον υπόλοιπο καιρό όπου συνήθως έχει και πιο πολύ νερό η δυσκολία και το επίπεδο αυξάνεται. Σε γενικές γραμμές σε όλα τα ποτάμια όσο ανεβαίνει ο βαθμός αυξάνει και η δυσκολία.
 • Είμαστε μόνο δυο μπορούμε να κάνουμε Rafting; 
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 4 άτομα για καθημερινές, όμως κάντε ένα τηλεφώνημα να ρωτήσετε, ίσως γι' αυτή τη μέρα να έχουν κάνει κράτηση και κάποιοι άλλοι.  Τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει minimum συμμετοχής.
 • Πόσα άτομα μπορούμε να είμαστε σε μία βάρκα; 
Υπάρχουν βάρκες μικρότερες και μεγαλύτερες, από 4 έως και 8 ατόμων. Πάντα όμως ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από τις συνθήκες του ποταμού και τη σύσταση της ομάδας, π.χ. υπέρβαροι, παιδιά κ.λ.π.. 
 • Χρειάζεται να έχω κάποιο εξοπλισμό για την κατάβαση;
Όχι, όλος ο εξοπλισμός παρέχεται από εμάς , εσείς θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια πετσέτα, μαγιό ή δεύτερο εσώρουχο και αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν.
 • Μπορώ να έχω μαζί μου κινητό/ κάμερα/ φωτογραφική μηχανή;
Οι οδηγοί rafting έχουν μαζί τους φωτογραφικές μηχανές και σας δίνουμε τις φωτογραφίες στο τέλος της κατάβασης χωρίς χρέωση μέσω email. Δε θα σας προτείναμε να έχετε μαζί σας κινητό, εκτός αν σας είναι απαραίτητο για κάποιο λόγο. Κάμερα, μπορείτε να φέρετε μαζί σας μόνο αν είναι action camera και έχετε και τη βάση μαζί σας και φωτογραφική μηχανή μόνο αν είναι αδιάβροχη.
***όλα τα παραπάνω τα έχετε μαζί σας με δική σας ευθύνη.