Διαδικασίες αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας

Είστε εδώ

Το στολίδι των Τζουμέρκων, το σύμβολο της περιοχής, η Γέφυρα της Πλάκας  είναι πλέον παρελθόν….

Το μεγάλο ύψος της βροχόπτωσης, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία λόγω νοτιάδων, το λιώσιμο του χιονιού, αλλά και η καθυστέρηση της συντήρησής του, ήταν, όπως λένε οι ειδικοί, τα αίτια που χάσαμε το Γεφύρι.

Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία με την περιφέρεια Ηπείρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναστήλωσής του.

Παράλληλα, ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Λούλης που κατάγεται από την περιοχή, έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, με σκοπό να του γνωστοποιήσει την πρόθεση της οικογένειας Λούλη να χρηματοδοτήσει το έργο της αναστήλωσης.

Η Trekking Hellas Τζουμέρκων συμμετέχει στο έργο της αναστήλωσης, παρέχοντας τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό για τον εντοπισμό των πεσμένων τμημάτων του τόξου της Γέφυρας. Τα τμήματα αυτά, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Ε.Μ.Π., θα χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωσή της.

Καλούμε όλους τους φίλους και φίλες της Trekking Hellas να συνδράμουν εθελοντικά στη διαδικασία αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας, βοηθώντας στην ανεύρεση των τμημάτων της γέφυρας, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την τοπική Trekking Hellas στο 6972 031553.