Ο διαγωνισμός

Είστε εδώ

Η Ελληνική φύση είναι εξαιρετικά πλούσια. Είναι από τις πλουσιότερες του πλανήτη. Το 70% της έκτασης καλύπτεται από βουνά με όμορφα ποτάμια, λίμνες και τον μεγαλύτερο χλωρικό και ζωικό πλούτο από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. ‘Ομως υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην παιδεία μας. Ειδικά στην παιδεία για την φύση. Η μοναδική γεωμορφία της Ελλάδας είναι άγνωστη στα παιδιά μας και όποια μικρή γνώση υπάρχει, διδάσκεται στις σχολικές αίθουσες και μαθαίνεται από τα βιβλία, τα τάμπλετς και τις τηλεοράσεις. Σπάνια δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας να ξεφύγουν από την πόλη και να έρθουν σε επαφή με την φύση.

Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά. Ερευνητικά έχει διαπιστωθεί ότι:

  •  η υπαίθρια εκπαίδευση ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
  • βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, την πρωτοβουλία και την ακαδημαϊκή επίδοση
  • συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη του μυοσκελετικού και ανοσοποιητικού συστήματος
  • ο δραστήριος τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός διότι ρυθμίζει το μεταβολισμό, βοηθά στη σωματική και ψυχολογική υγεία
  • τα δραστήρια παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν υγιή και να υιοθετήσουν υγιεινό τρόπο ζωής
  • τα δραστήρια παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν δραστήριοι ως ενήλικες
  • τα άτομα περνούν από την αναψυχή εσωτερικών χώρων, στην αναψυχή στην ύπαιθρο και την φύση.

Η Trekking Hellas για πρώτη φορά φέτος θα διοργανώσει πιλοτικά τους 1ους Νεανικούς Αγώνες Rafting με τη συμμετοχή 32 ομάδων – παιδιών μαθητών Γυμνασίου(από 8 παιδιά η κάθε ομάδα) και παιδιών εργαζομένων σε επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους, που θα βρεθούν στον Βοϊδομάτη ποταμό στα Ιωάννινα στις 11-13/05/2018 για να γνωρίσουν το Rafting και να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τον τίτλο για την ομάδα τους.

Το σημείο εκκίνησης ορίζεται το γεφύρι της Αρίστης στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου–Αώου. Μία εύκολη διαδρομή ιδανική για αρχάριους. Όμορφη κατάβαση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες , το ενδιαφέρον κερδίζει ο περιβάλλον χώρος με το καταπράσινο φυσικό τοπίο και τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού, που είναι από τα καθαρότερα της Ευρώπης. Προς το τέλος της διαδρομής περνάμε κάτω από το πέτρινο γεφύρι της Κάτω Κλειδωνιάς και τερματίζει μπροστά στη Ταβέρνα Βοϊδομάτης.

Επιλέξαμε το Rafting γιατί, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνει την αυτοεκτίμηση, καλλιεργεί την ομαδικότητα και την κοινωνική συνοχή, αναπτύσσει τη συντροφικότητα και, φυσικά, κάνει καλό στην υγεία, μειώνοντας άγχος και καταθλιπτικές τάσεις! Και βέβαια σε φέρνει σε άμεση επαφή με τη Φύση!